Racisme?

muzieknoot

De media hebben weer wat schokkends ontdekt:

Nederland wordt racistischer. Steeds meer autochtonen willen liever niet dat hun kind met een allochtoon trouwt, of een allochtoon als buurman etc.etc. Schokkend. Nou nou.

Ik moet zeggen dat ook onder allochtonen dan erg veel racisme bestaat. Veel Marokkanen zoeken graag een partner onder Marokkanen en willen per se geen Nederlander. Veel Islamieten willen per se een andere Islamiet trouwen. Zelfde verhaal voor joden. Waarom heet dat dan geen racisme? Ik  vraag het me af.

Het is duidelijk: Nederlanders worden hier ongeoorloofd gediscrimineerd. En het tweede: allochtonen zijn geen haar beter of slechter dan autochtonen. Groepen mensen, wat  hun afkomst of kleurtje ook is, vinden andere groepen mensen eng. En ik weiger me een schuldgevoel te laten aanpraten.


Ontdek meer van Renzo Verwer, blogger/auteur

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

33 reacties

  1. Dimitri:????????????????????????

    Symphatiek, maar nu overschat u mij. Maar veel belangrijker; afgelopen zondag stond ik in de finale van het AKF comedyfestifal.Ik Donald Olie heb toen de mensen laten lachen, laten huilen en tot razernij gebracht. Minstens twee open doekjes waren mijn deel. Desalnietemin meende de jury in een vlaag van onkunde om de hoofdprijs aan een ander toe te kennen. Grrrrrrr!!

  2. Ik vergat helemaal te vermelden dat ik vrijwilligerswerk doe, en dat mijn partner en ik onlangs hebben besloten om een kind uit de derde wereld te adopteren.
    Dit ter aanvulling op bovenstaand stukje.
    Wiet

  3. Nou zeg. Ik ben wel wat gewend maar om mij dood te wensen en nota bene mij zelfs van extreem rechts gedrag te betichten is niet bepaald netjes!
    Het is opvallend dat alle reacties op deze website negatief zijn terwijl ik in het dagelijks leven welhaast altijd positieve feedback krijg, ook op mijn bijdragen hier. Hoe zou dat komen? Komt dat doordat ik gestudeerd heb? Komt dat doordat mijn vrienden mensen van betekenis zijn? Mensen die ook een HBO+ diploma op zak hebben, een nuttige baan, een weldoordachte mening? Komt dat doordat ik een Highly Sensitive Person ben, met een zeer hoog ontwikkeld normen en waarden besef? Komt het doordat ik een substantieel gedeelte van mijn inkomen anoniem aan goede doelen schenk?

    Donald, Rachid en alle anderen, u hoeft niet te antwoorden, maar stelt u zichzelf eens de vraag: “wanneer heb ik mij voor het laatst belangeloos ingezet voor een ander?”…
    Wiet
    PS: het spijt me dat ik zo venijnig ben, maar soms moet je confronterend zijn.

  4. Laat me raden: alle reacties waren van Donald, onder verschillende namen? 😉

    Gefeliciteerd overigens met de plaatsing van de brief, Renzo.

  5. Wiet waarom krijg jij niet lekkr de bloedkanker achter je hart, slijmerigen kutblanke. Ik scheit op jouw en jouw wijf met je deftig gelul. Sterf!

  6. Wiet, ik had mij nog zo voorgenomen niet meer op u te reageren, maar u dwingt mij hiertoe. In uw p.s. bent u namelijk bijzonder beledigend. Niet tegen mij, maar t.a.v. Rachid. U maakt hem zogenaamd een compliment door te zeggen dat hij zo goed het Nederlands beheerst. ‘Een paar kleine foutjes, nog’. Godsammekrake! Wat een post-koloniaal pedant onderwijzersgedrag. Doet me denken aan sportwedstrijden waar negers aan meedoen. Dikwijls vindt zo’n kwal van een reporter het dan nodig om de intelligentie of de uitnemende omgangsvormen van de betreffende neger te benadrukken. Ik begin steeds meer te denken dat u een provocateur bent van een extreem rechtse organisatie Wiet. Prettige middag nog.

  7. Wat ik zo goed vind aan Rachid is dat hij ons nederlanders een spiegel voorhoudt. Hij doet dat ook op een ietwat confronterende manier en dat heeft wel iets, vind ik. Wederzijds begrip bereik je met het tot stand brengen van de dialoog en dat is precies wat hier gebeurt.
    Donald, ik zou u zo graag eens meenemen de wijken in, en laten zien hoezeer racisme en intolerantie het leefmilieu kan aantasten. Dan zie je dat je automatisch een tegenreactie krijgt (zoals Rachid), en dat wordt aangegrepen als aanleiding voor meer racisme en haat van witte nederlanders, en zo is de viscieuze cirkel weer rond. En Donald, ik ben heus niet de enige die rechtsextremisme nog afwijst hoor!

    Rachid, dank je wel voor je feedback. Wij zijn blij jouw mening te horen want wij zijn allemaal even belangrijk. En ook jouw kritiese mening telt dus mee. Graag zou ik van je willen horen hoe jij over ons nederland denkt. Wat vind je zo leuk aan nederland en wat valt je een beetje tegen?
    Groetjes, Wiet.
    PS: ik vindt je nederlands heel erg goed Rachid. Een paar kleine foutjes nog, maar dat is niet erg want Donald maakt ook wel eens schrijffoutjes.

  8. Die reactie van Wiet Vos is echt ongelofelijk. Jullie blanken zijn echt hardstikke gek om jullie land aan ons af te staan. Dacht je dat wij zo zouden reageren in Marokko in het omgekkerde geval?
    maar goed, jullie vragen eigenlijk gewoon er om om over te worden genomen!

Plaats een reactie