Schaken en liefde in nieuwe Young Adult-roman

Gezien bij boekhandel Scheltema Amsterdam: het zojuist verschenen boek van Ali Hazelwood. Het kreeg een ereplekje op de afdeling Young Adult. Het schaakbord staat goed, al is het met een merkwaardige stelling en zonder zwarte stukken.

Check & mate gaat over de jonge Mallory die weer gaat schaken. Als veertienjarige was ze een schaakwonderkind, maar nadat haar vader, een grootmeester, ‘verdween’ stopte ze met het spel.

Uit een recensie:

Mallory is done with chess. She blames it for the ruination of her family. Her focus now is on her mom and her sisters. She takes care of them to the detriment of her own happiness. When she looses her job and needs to make money she is offered a new job playing chess. Can she play chess even with her angry feelings towards the game?

Op internet las ik diverse positieve reviews, https://www.barnesandnoble.com/w/check-mate-ali-hazelwood/1143043791. Ali Hazelwood https://alihazelwood.com is professor in ‘neuroscience’. Ze schreef onder meer Love, theoretically – een soort vampierenroman, die een Tiktok-sensatie is. Check and mate is haar eerste YA-boek.

Het is erg actueel; zo is er sprake van valsspelen:

Mijn oog viel op een theoretiserende, optimistische passage over seks:

Mallory beleeft een romance met topschaker Nolan, die wordt gezien als de bad boy van de schaakwereld. Zou ze het schaken wéér en ook deze man gaan liefhebben?

Check & mate : de liefde is aan zet / Ali Hazelwood. – Uitg. Van Goor, 320 p. EURO 15,99. Te koop bij de boekhandel.


Ontdek meer van Renzo Verwer, blogger/auteur

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Eén reactie

  1. Niemann = Koch; de schurk in Amerikaanse fictie is en blijft een Duitser.
    Verder verliest een wereldkampioen niet van iemand die al een paar jaar gestopt is. Deed Nolan het expres om Mallory tussen de lakens te krijgen? Dat is eerder een teken van zwakte; je kunt beter de dame helemaal van het bord kegelen om je mannelijke superioriteit te bewijzen.

Plaats een reactie