Schaken: wie is Mr X?

De voetbalwereld kende een beroemde Secret Footballer https://www.whoisthesecretfootballer.co.uk/the-real-identity-of-the-secret-footballer/.

De wielerweld kentThe Secret Pro https://velo.outsideonline.com/road/road-culture/the-secret-pro-team-bonding-astana-unions-and-the-season/ die de ins en outs van het peloton pretendeert te weten. Of gewoon lekker roddelt. Over de Giro van 2015, gewonnen door Contador schreef hij beschuldigend:

Zes Astana-renners bij de eerste 25 in de tussenstand, dat is buitenaards in wat voor mij de zwaarste grote ronde uit mijn carrière was.

Was The Secret Pro Adam Hansen, de veelvoudig grote ronde-rijder? Een team schrijvers uit de inner circle van het peloton? Ik denk dat laatste.

We hadden ook de mysterieuze The Stig bij Top Gear en nog steeds The masked singer op tv.

Schaker X

In de Nederlandse schaakwereld duikt de anonieme Mr. X op. Hij is gekleed in schaakpak, maakt promotiefilmpjes en schaakt:

21 December aanstaande wordt in Groningen bekend gemaakt wie hij is https://chessfestival.nl/wie-is-mr-x/

Op 21 december begint het After Chess programma in Proeflokaal Hooghoudt met een knaller: de onthulling van de identiteit van de mysterieuze mr. X! Al het hele jaar verschijnt en verdwijnt de in zwart-wit geblokte outfit verhulde schaker op schaakevenementen door het hele land. Voor wie in een bunker leefde: de KNSB viert dit jaar het 150-jarig bestaan. De onthulling van zijn (mr. X zal toch geen vrouw zijn neem ik aan) identiteit belooft een feestelijk spektakel te worden.

Mr. X. heeft een tamelijk zelfverzekerd, atletisch voorkomen. Mijn vermoeden: Lucas van Foreest.


Ontdek meer van Renzo Verwer, blogger/auteur

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Plaats een reactie