Rechtszaak tegen grootmeester Yge Visser

de manier waarop de dame beweegt

Gisteren was er weer een rechtszaak tegen Yge Visser. ‘Yge V.’ is net zo herkenbaar, dus ik hanteer zijn volledige naam. De schaakgrootmeester heeft al jaren TBS wegens stalking en bedreiging. Hier plaats ik een fragmentarisch verslagje, op basis van het het twitteraccount https://twitter.com/realtwitcourt van journalist Chris Klomp.

Yge heeft een postverbod omdat hij mensen schriftelijk bedreigde. Hij wil weer terug in de maatschappij en bij zijn vrouw wonen. Hij belooft te stoppen met zijn briefjes. Maar een tweet van Klomp stelt: ‘Wat V. betreft zijn er maar twee smaken. Of hij keert terug naar God of hij keert terug naar zijn echtgenote. ‘Ik ben gewoon gaan schrijven en daarvoor ben ik in de tbs terechtgekomen. En daar mag ik niet schrijven. Ik word daar ten dood gebracht. Het is een treurige toestand’.

Verder heeft Yge naar eigen zeggen geen psychose, maar een verbinding met God. Zijn grootmeesterstitel heeft hij te danken aan God. Ook is hij tegen digitalisering. Hij zegt afscheid te hebben genomen van de agressie van de digitaal verslaafde medemens.

De deskundige stelt dat er nauwelijks samenwerking is met V. Hij werkt niet mee aan bloeddrukmedicatie. Er is schade aan de hersenen gevonden. Deskundige meent dat anti-psychotica nodig zijn. V.: ‘Ik ben wanhopig. Kennelijk is de wereld zo op zijn kop komen te staan dat mijn teksten niet meer naar buiten kunnen. Ik ben ten dode opgeschreven’.

Hilarisch vond ik de tweet:

‘Inmiddels wil V. een vraag stellen aan de rechtbank. Hij gaat over op het Duits en wil weten of de rechters weten wat een Tisch is.’

Zo kennen we Yge met zijn taalspelen!

Het verslag op Klomps account vond ik ellendig, al klonk het minder bizar dan drie jaar terug. Toen gebeurde iets bovenmenselijks: https://renzoverwer.wordpress.com/2019/10/04/yge-visser-ii-een-intense-rechtszitting-een-voorstelling/

Ik ben benieuwd wat justitie over Yge beslist. Er is nóg twee jaar TBS geëist; de uitspraak is op 6 december.

5 reacties

  1. Wie beschouwt Yge als ‘zijn vrouw’? Van D is hij gescheiden en T heeft het contact verbroken. M.i. zit ook God niet te wachten op Yge als huisgenoot…

  2. Yge’s devies zou moeten zijn: muil houden en pillen vreten, maar ja.. den schaker is eigenwijs, kijk naar een Kuif, de Lange, Lemmers, Slingerland, Bosboom, Knoppert, Brenninkmeijer, Zuiderweg enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s