#metoo

 

#metoo. Vandaag deed ik in de Telegraaf (premium artikel, of zie de krant zelf, pag 2 +3) ook even mijn zegje – met name over de steeds moeizamer man-vrouw-verhoudingen.  Een bepaalde hysterie en heksenjacht in deze kwestie bevalt me voor geen meter…hmprod.jpg

Seksueel gedrag heeft vele aspecten, ongewenst seksueel gedrag heeft dat ook.

Ik wil kort op iets ingaan. Er zijn nog steeds mannen en vrouwen die het hebben over korte rokjes/sexy kleding als reden voor lastig vallen.

Ik heb van meerdere vrouwen begrepen dat ze zijn aangerand (en dan heb ik over echt bedreigd, betast, dus niet over een lullige of ongewenste opmerking of zo) als ze bijvoorbeeld een wijde trui en een joggingbroek droegen.

Ook begrijp ik dat in landen als Egypte, al is een vrouw volledig zogenaamd kuis gekleed, met hoofddoek of boerka, ze toch wordt betast als ze alleen over straat gaat.

Het korterokjes-argument klopt niet.

 

Advertenties

Eberhard van der Laan

bloem 26-700x700.gif

 

Eberhard van der Laan is overleden. Er kwamen enkele gedachten bij me op.

Ik was geen fan van ’s mans beleid. Ik waardeerde dat hij geregeld met de poten in de modder stond, maar ik begreep dat hij de gemeenteraad nogal eens voor het lapje hield:

Het is inmiddels een patroon geworden, zo blijkt uit gesprekken in de gangen van het stadhuis. De burgemeester die maandenlang doet over het beantwoorden van vragen en steeds maar weer raadsleden aan het lijntje houdt met de belofte van nieuwe plannen, of vraagt hun te wachten op een begeleidende brief, of er achter gesloten deuren op aandringt om hem te vertrouwen.

Zijn aanpak van ‘deradicalisering’ (wat is dat eigenlijk?) was voor veel kritiek vatbaar.

en de binnenstad van Amsterdam heeft hij aardig laten verloederen.

Als minister van integratie was zijn gedrag ronduit schofterig toen hij weigerde vragen over de kosten van immigratie te beantwoorden.  Je ziet in dit korte artikel al hoe hij draait en keert, want hij begint daarna zelf over opbrengsten. Een zeer zwak optreden! – hier nog eens stevig bekritiseerd. Ik heb Van der Laan mede om deze gebeurtenissen, altijd gezien als een vrij arrogante man, met meer blabla dan hem wel wordt toegedicht. En sowieso niet de heilige die hij laatst voor velen werd…

 

regenboog-amsterdam-tweet.png

 

Maar ik denk ook aan de keer dat ik in een café was waar hij bloemen kwam brengen, omdat het overvallen was. Dat was aardig van hem en hij toonde zich betrokken. We liepen toevallig samen naar buiten en ik sprak hem aan. Hij stelde zich voor. Bijzonder, niet elke bekendheid doet dat, velen gaan ervan uit dat je hen wel kent. Daarna was het onmiddellijk: “Wilt u een sigaret, meneer Verwer?” Sympathiek, vooral ook dat hij mijn naam had onthouden, maar ik rook niet.

Na een aardig gebaar en gesprek ga je iemand altijd anders zien. Maar ik blijf kritisch tegenover hem, ook nu hij overleden is. Dit is dan wel mooi om te lezen:

(Van der Laan over zijn laatste dagen):

“Ik maak alles klein. In momenten. Dan zijn er goeie momenten, en slechte.”

Ik zal hem niet missen – zoals velen nu (zeggen te) doen.

Zijn dood is erg voor hemzelf en zijn naasten.

 

 

 

 

 

 

Verhalen over het corps

Ik stuitte op een wat ouder artikel op Quotenet met vele ideeën voor een stuk over het corps.

Wat tongue in cheek soms, maar ik zou vele verhalen eens uitgewerkt willen zien.

Mijn favorieten zijn:

23. Dat het lidmaatschap van het corps een garantie is voor een plekje in het oldboysnetwerk. Ja, in een oldboysnetwork waar niemand meer iets te maken mee wil hebben. Tipje voor redactie: bellen met oud-Heinekenbaas Antony Ruys. Die durft het toe te geven.

en:

24. Dat ze dapper zijn in papa’s speeltuin, maar doetjes in de boze buitenwereld. Daar zoeken ze de makkelijkste slachtoffers uit om stoer tegen te doen. Een McDonald’s-meisje brullend om meer mayo vragen, Vodafone-telefoniste met Limbo-accent uitschelden. U kent het wel: naar beneden trappen en bij de praeses likken.

 

 

 

 

Moderne kunst en oude kunst volgens Liz Snoijink

2-3jr.jpg

“Moderne kunst vind ik interessant om te bekijken in musea. Maar ik voel er geen emotie bij. Oude kunst, daar kan ik een verhaal bij bedenken.”

Aldus Actrice Liz Snoijink in Zin Magazine, okt 2017

Is ze nu dapper omdat ze zowaar ook iets negatiefs zegt over moderne kunst, of is ze juist erg voorzichtig over moderne kunst, door haar oordeel ‘interessant’.?

Ik ben er niet uit.

wiki

kleurplaat-kasteel-1.jpg.gif

 

Ik heb een geweldige wikipagina ontdekt:

Een gebouw is het voortbrengsel van de activiteit die bouwen heet. Bouwen is het vervaardigen van {…}
en zo gaat het nog wel even verder. De pagina lijkt op momenten bedacht door een absurdist.