Relatieplanet is gestopt

Datingsite relatieplanet, ooit toonaangevend in Nederlandis ermee gestopt.

Op relatieplanet.nl valt te lezen:

“Met pijn in ons hart hebben wij besloten om per 1 juli 2021 alle activiteiten van Relatieplanet stop te zetten. Door de sterk toegenomen concurrentie van voornamelijk internationale datingplatformen is Relatieplanet als lokaal datingplatform niet langer rendabel. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om Relatieplanet te laten groeien, echter zonder het beoogde resultaat.”

Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5234309/relatieplanet-dating-app-stopt-tinder-happn-bumble staat een achtergrondverhaal(tje). Een fragment:

(…) in 2018 had Relatieplanet 11 procent van de markt in handen en dat aandeel zal alleen maar gekrompen zijn sindsdien. 

De Nederlandse markt werd twee jaar geleden door Relatieplanet zelf geschat op 30 tot 50 miljoen euro, met veel potentie om te groeien. Het had in 2019 ruim 75.000 leden, hoeveel dat er nu nog zijn is onbekend.

Relatieplanet werd net geen 20 jaar. Tinder zal te groot zijn. Een tijdperk is voorbij, het tijdperk zonder smartphones….

2 reacties

  1. Renzo, tot mijn vreugde heb ik hier geen gebruik van hoeven te maken. Overigens sneu voor de Telegraaf Media Groep die in het verleden op internetgebied nogal eens de verkeerde aankopen deed. Hans

  2. Ach jee! Wat moeten zij nu doen met al die privé data die zij over de loop der jaren hebben verzameld? Verkopen aan Tinder? Aan De Telegraaf? Of nee, dat hoeft natuurlijk niet want die heeft die gegevens al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s