De mislukte verleiding

Een paar dagen terug at ik wat in een plantsoen. Ik lag in het gras, boekje erbij, gesprekken van de moderne jonge mensen af aan het luisteren. Toen zag ik een mislukte versierpoging.

Een man liep langs twee vrouwen van in de 30. Heel zelfverzekerd, net niet te joviaal sprak hij zijn openingszin: “Willen jullie een biertje dames?”
Ik had bewondering voor zijn aanpak; hij had duidelijk geoefend.

Hij had alleen niet goed gekeken. Beide dames waren zichtbaar zwanger.

Hij kreeg ‘nee’ te horen en ging heel beteuterd iets verderop zitten. Daarna heeft hij nog 1,5 uur zuur om zich heen zitten LOEREN. Biertje erbij (en nee, het was niet alcoholvrij). Hij deed verder niets.

Ik gun elke man van harte zijn succes op liefdesgebied, maar dit was wel zo’n blunder dat ik genoot.

5 reacties

  1. De man had moeten zeggen dat ie z’n zonnecrême vergeten was. En dan ontspint zich een discussie over welke factor het meest geschikt is. Sluit altijd bij de situatie van dat moment aan. Dan zit er – niks – achter, maar ondertussen heb je contact en merk je of jouw ‘energie’ aansluit bij die van de ander. Verder kan ik me van de ‘adviezen’ van Theo Kars herinneren dat versieren in de ochtenduren dient te gebeuren. Er is dan geen ‘versiercontext’. Du moment is dat er wel, dan is de vrouw ‘on high alert’. Te allen tijde vermijden, dat ‘versieren’. Alles moet argeloos, zonder nadruk. —- Maar leuk om van je te horen Renzo!

  2. Doet me denken aan Bobby Fischer die aan een Nederlands meisje vroeg of ze Max Euwe kende…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s