Lichaam boven geest

Het nieuwe VPRO logo

Ik zag laatst een leuk programma, De outsiders: https://www.npo3.nl/de-outsiders/15-10-2020/VPWON_1316004

Begeleidende tekst:

In onze samenleving zijn we geneigd veel in ons hoofd te zitten en weinig naar ons lichaam te luisteren. Maar er zijn mensen die het lichaam boven de geest verkiezen als beste raadgever. Zij gebruiken hun lichaam om verandering te brengen in de maatschappij. Tim bezoekt ‘sexological bodyworker’ Franscis. Hij vindt dat seks voor iedereen plezierig moet zijn, niet problematisch. Seks draagt volgens hem bij aan algeheel geluk en daarom leert hij mannen te genieten van seks middels masturbatiesessies. Ook gaat Tim langs bij Iris, zij strijdt voor een wereld die meer rekening houdt met de vrouwelijke menstruatiecyclus. En Brahman zegt te kunnen leven van ‘prana’ en hoeft daardoor niet te eten of drinken en nauwelijks te slapen.

Presentator Tim den Besten leek in het begin bij de masturbatiecoach nauwelijks zijn lachen te kunnen inhouden, toen deze masturbeerde in zijn bijzijn. Kennelijk is masturbatie toch nog iets wat lacherig of is dat Tims vaste gezichtsuitdrukking?… Toegegeven, ik vond de bloedserieuze wijze waarop die Franscis sprak ook komisch. De man die niet at noch dronk, geloof ik niet en misschien is zo iemand zelfs gevaarlijk: hij had volgelingen. Iris gebruikte haar menstruatiebloed als gezichtscreme en goot het ook bij de plantjes, die daarvan harder gingen groeien…

Ik was in een milde bui toen ik het zag, dus ik vind het best. Bovendien is het leuk dat nu eindelijk eens lichaam boven geest gesteld wordt.

Eén reactie

  1. Donderdag 22 oktober alweer de laatste aflevering (6/6)

    Aflevering: Lichaam, NPO 3, 21.45 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s