“Standbeeld Jan Pieterszoon Coen huilde”. De Nieuwe, opnieuw.

29 juli verschijnt De Nieuwe weer, een blad dat van 1991 – 1996 ook al bestond. Hoofdredacteur was seksbaron (Candy) en oprichter van dagblad De Dag Peter J. Muller. De term nepnieuws was toen nog niet in trek, maar de Nieuwe deed er al aan!

Elk nummer bevatte namelijk opzienbare onthullingen. Winderige oma’s wordt toegang tot musea geweigerd. Vrouw praat niet meer sinds dood Johnny Jordaan. Monster van Loch Ness bestaat. Monster van Lochness is zwanger. Baby vermorzelt oma. Mannen zijn in september het meest sexy. Enzovoorts. Geert Mak was zeer te spreken over het blad: ‘brengt fictie in de vorm van nieuws, stadssprookjes waar soms prachtige, gouden vondsten tussen zitten.’

Peter J. Muller heeft zin in de heruitgave: “We hebben een sabbatical genomen, maar het is tijd voor een nieuwe start!” Schrijft Muller het zelf vol? “Ik, en mijn lezers, die kunnen een heuse perskaart van De Nieuwe krijgen.”

Vooralsnog heeft het nieuwe nummer een schokkend nieuwtje over het standbeeld van J.P. Coen te Hoorn: “Het was na de “Black Lives Matter” beeldenstorm in Amerika en Engeland dat het gebeurde. “Ik inspecteerde het beeld voor de zekerheid en zag toen een traan langzaam over de wang van Coen biggelen,” aldus stadsarchivaris Doeke Galema. Galema reageerde alert en wist met behulp van een ladder het traanvocht op te vangen, waarna een analyse van het TNO in Delft, in handen van dit blad, uitwees dat de tranen van de in 1621 te Batavia overleden VOC gouverneur-generaal, bestaan uit een samenstelling van water, lysozym, natrium, magnesium, kalium, immunoglobulinen, glucose en slijmhoudende componenten.

Kortom de tranen van een mens.”

Lees verder in:

De Nieuwe. Vanaf 29 juli maandelijks verkrijgbaar bij de bekende verkoopkanalen, plus diverse coffeeshops en feestartikelenwinkels. EURO 3,95. Zie ook: http://www.denieuwe.nu en https://twitter.com/denieuwe_nu.

Ook verschijnt de 29e een nieuwe ‘Foxy-magazine’, het seksblad waar Muller hoofdredacteur van is.

[LATER MEER]

2 reacties

  1. Van het blad “”De Nieuwe”” had ik nog nooit gehoord
    Daarin wordt af en toe diep geboord
    Zoals naar de tranen op J.P. Coen zijn wang
    Ik ga niet zeggen: “dat wist ik al lang”……

  2. Een week of wat geleden trof ik Peter J. Muller, die ik wel vaker in de Rivierenbuurt zie rondlopen, op een zebrapad bij het Victorieplein. We liepen gelijk op en ik dacht: laat ik hem eens aanspreken. Ik feliciteerde hem met de heruitgave van ‘de Nieuwe’ en informeerde en passant of ‘de hemel nog steeds vol zat’ zoals ooit in zijn prachtblad werd bericht. Zijn antwoord was godzijdank geruststellend: ‘Er is nog wat plaats.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s