Datingprogramma; hard tegen hard

Pop art style comic book panel with girl talking nonsense bla blWie wil, kan een groot deel van de avond datingprogramma’s kijken, van First dates op NPO 3 tot Married at first sight, dat programma over fakeprofielen op MTV (?) en nog wel meer.

In Lang leve de liefde  (elke avond doordeweeks, 18.55, SBS-6) daten 2 mensen 24 uur met elkaar in een huisje. Na afloop beslissen ze of ze de date verlengen. Eén uitzending volgt meerdere duo’s.

Ik mag er graag naar kijken. De stellen in spe vrijen en zoenen mijn inziens te weinig en ze praten veel te veel over relaties, en de klik, en wat ze voelen.  VOELEN. Voorzichtig ontzien de meesten elkaar dan. ‘Ik voel een vriendschappelijke klik’, blabla. ‘ Ik wil het onderzoeken’, blabla. ‘Je bent niet helemaal mijn type’.

Of, een meisje vanavond: ‘ Ik wil best even met je  zoenen, even uitzoeken hoe dat zit met jou, weet niet of het eerlijk, wil graag verliefd blabla.’ Er valt een stilte. De jongen – een type waarin ik me wel herken, de Average frustrated chump/AFC – zoent haar niet. Maar theoretiseert verder met haar, terwijl de kijkers voor de buis schreeuwen: ‘ZOEN!’.

In de uitzending van 14 februari jl. waren twee matches heel anders.

Tayfun (mijn eerste indruk en vooroordeel: tamelijk zachtaardig type) en Fleur (mijn eerste indruk en vooroordeel: hockeybitch) bijvoorbeeld werden geen succesvol multicultureel koppel. Fleur begon te evalueren: ‘Ik vind je te weinig breed, te weinig sportschool. En je zoekt te veel bevestiging’. En zo had ze nog wat.

Hij: ‘Goed, nu ik. Ik vind dat je in heel veel dingen toch wel simpel overkomt. Dat wou ik je als feedback meegeven’.
Wow!
Fleur was bijna in tranen en weersprak het. ‘(….) Ik ben helemaal niet simpel, ik denk juist veel na’.
Ik had niet gedacht dat Tayfun nog over zijn eerdere harde opmerking heen zou komen, maar het lukte hem. De Brabander: “Ik zie jouw simpelheid als domheid’.
Ze vertrokken zonder afscheid van elkaar te nemen.
Ik denk dat degene die als tweede evalueert na zo’n harde afwijzing harder is dan wanneer-ie als eerste aan bod zou komen. Uit wraakzucht. Ik zou ook zo reageren, vrees ik.
Ook het stel na Fleur en Tayfun gaat enorm tegen elkaar tekeer.
De beelden: zie hier, En dan vanaf min. 6 tot ca. min. 8. Je weet niet wat je hoort en ziet.
Ik vind deze mensen leuker en boeiender dan die matches die zo voorzichtig met elkaar omspringen.
In de uitzending van vandaag zien we een stel dat zoent in de jacuzzi en in bed.
Zo ziet Renzo het graag. Al is het jammer dat het meisje in kwestie weer van die braaftaal uitslaat: ‘Ik heb me voorgenomen bepaalde dingen niet te doen.’
Je kunt niet alles hebben.

5 reacties

 1. Het programma op MTV heet Catfish. Hierin wordt een bedriegende man behandeld als een seriemoordenaar en oogst een bedriegende vrouw vergeving. Vooral wanneer ze het op een janken zet.

  • De man is altijd de lul ja. Alleen in de V.S. kom je af en toe deze berichtgeving tegen…. lerares pakt leerling (een jonge jongen/ puber) Alleen de V.S.. Heel apart dat verschijnsel.

 2. OMG.

  Ik ben blij dat jij het voorgekeken hebt, en dat ik al anderhalf jaar geen werkende TV meer heb.
  Ik begon bij het begin en haakte op 2;05 af. Hockeybitch leek me wel raak gezien, dat ze zichzelf als gevoelig en intellectueel beschouwt was ook duidelijk. En dan telefnisch gaan zitten beppen met je oudere zus in het htuje er naast. Losers.

  Dit soort jongens zou ik ook niet graag als schoonzoon hebben, maar wat had die man hier gelijk.

  YUK!

 3. Je hebt ook ooit MTV’s disaster date gehad. Overal waar jezelf een hekel aan hebt, heeft die ander aan eigenschappen en hobby’s. Mezelf rot gelachen…. een kennis van me (W. Dollimore) komt in april bij First Dates voorbij (NPO3). Kijk-tip bij deze….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s