Bepaalde progressieven -nu ook Geert Mak- willen immigratiebeperking

9200000047413855
Afgelopen weekend werd Geert Mak in zowel de Volkskrant als de Telegraaf geïnterviewd. En hij wil beperkingen aan de immigratie naar Europa. Mak, progressief historicus, heeft het te doen met mensen in de oude wijken in Europa en vindt dat er grenzen moeten komen, dat een samenleving niet ongelimiteerde import aan kan. In de Volkskrant is hij dan wel ouderwets naïef, met een heel verhaal over voorlichting aan Afrika geven…
Maar goed, hij heeft het gezegd.
Benieuwd of hier iets mee gebeurt. Twee jaar terug zeiden twee progressieve (oud-)politici dat migratie gecontroleerd moest worden.
Jan Terlouw (D66) in AD, 2017:
“Misschien moet er een rem op dat onbeperkte ‘vrije verkeer van personen, goederen en kapitaal’. Ja, misschien is een immigratiequotum soms wél een goed idee. Bent u verbaasd dat ik dat zeg? Natuurlijk is mijn partij vóór de EU en vóór dat ‘vrije verkeer’, maar voor mij is D66 nog altijd op de eerste plaats de partij die áltijd blijft nadenken.”

 

“Solidariteit betekent niet: nog meer ongecontroleerde migratie. Daar is het draagvlak te beperkt voor”, stelt de populaire PvdA-bestuurder. “Je kunt alleen maar toelaten in een mate die de Europese burgers accepteren.”

Ook stelt de PvdA’er dat het Vluchtelingenverdrag uit 1951 niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat standpunt is nu vooral hoorbaar bij VVD en CDA.

“Het Vluchtelingenverdrag is ooit gemaakt voor die ene politiek vluchteling uit Moskou die naar Zweden wil vluchten. Nu laten we dat verdrag fungeren als een doorgeefluik voor miljoenen mensen. Daar is het niet voor bedoeld.”

 

Er gebeurde weinig of niets met hun uitspraken. Althans, niet echt iets concreets binnen hun partijen. Ook andere media noemden hun uitspraken niet, zelfs Geenstijl niet, en er kwam geen debat.

10 reacties

 1. Too little too late. Lapzwanzen en intellectuele oplichters als Mak hadden dat moeten zeggen in een tijd waar het nog politiek incorrect was. Waarom blijft men die gedachteloze houding van dit soort mensen aanvaarden en is men blij met een dode mus?!. Ze waren verkeerd, zeggen nu dat het toch wat anders moet, en er wordt geapplaudisseerd. Niet te geloven. De media willen een kort geheugen blijven kweken. De Makken van deze wereld moesten zich schamen, maar ze blijven triomfantelijk hun ideetjes rondstrooien.

 2. Jammer, dat die mensen, mensen die het onheil eerder zagen aankomen steeds hebben uitgemaakt voor fascist en racist. Inmiddels is het te laat. Hun dwaling met de EU zal misschien later komen, maar in elk geval: te laat! De prijs betalen de onmachtigen in deze samenleving.

  Peter Selie

 3. Migratie ondermijnd de homogeniteit van samenlevingen. En créeren daarmee parallèle samenlevingen. Hongarije, Polen en Tsjechië hebben dat goed in ’t snoetje, Britanie, Frankrijk en België zijn verloren landen.
  De Euro is de zwarte Sinterklaas, uitdelen van andermans geld, een evengrote bedreiging resulteren in een totalitair systeem.
  De klimaatwaanzin tenslotte maakt van jonge mensen bange wezels die doemdenken over het eind der tijden. Zoals ik vroeger voor een atoomoorlog, de Russische beer, de Club van Rome, de nieuwe ijstijd, het ozongat, de zure regen, en nu het groeigas CO2, de meststof NH4+ en microgrammen teflon. Klimaat met een echt orakelend priesteresje.
  Terwijl de uiteindelijk catastrofale dreiging is het uitbreken van een dodelijk virus. Dat alle kansen krijgt als mensen maar dicht genoeg op elkaar leven.

 4. Wat een slappe hap die mak. Veel te laat meneertje bijdehand. Ons land is verloren voor mijn kinderen en kleinkinderen. Dankzij wegkijkers en huichelaars in Nederland zoals u. Pvda walgelijke partij vol huichelaars en wegkijkers.

 5. Het is inderdaad te gek voor woorden dat mensen die het nu ventileren zoals Mak zg. De spijker op hun kop slaan . En jaren lang hiervoor mensen weg hebben gezet met , dat zijn van die onderbuik gevoelens waar je niet aan moet toegeven. Het komt er eigenlijk op neer dat LINKS zichzelf altijd vastbind met utopische gedachten en regelgeving, en de rest is niet goed wijs, maar dan ineens zien ze dat de massa het anders bekijkt. En daar gaan ze kat achter kat om. Links maakt OVERAL een zooitje van!!!!

 6. Onze Geert Mak heeft overigens een interessant boekje open gedaan over de strapatsen van JM Den Uijl die in de oorlogsjaren sociologie studeerde in Berlijn, een fervent supporter was van AH te B en zijn ideeën, doch tegelijkertijd zeer verliefd was op een joods vriendinnetje had, doch beteuterd ging kijken toen ook zij werd afgevoerd naar de gaskamers. Onze Geert M. , niet te verwarren met Geert W, was ooit fractiemedewerker van de PSP, het latere GL.

  • Nou, nou, nou. Het was meen ik begin jaren 30 (33 -38) dat Joop in Berlijn was tegelijk met andere idealisten als Kennedy. Als dit niet klopt is het laster Wim.

 7. Als het kalf verdronken is dempt men de put.
  Helaas Mak….inderdaad TE LAAT…..U bent bedankt rooie rakker.

  • Het is meer joodse angst hoor, van Mak. Over andere onderwerpen durfde hij wel anti-socialistische denkbeelden te uiten. En geschiedenis studeren in Groningen tekent je ook voor het leven (pro-links).

 8. Gemakkelijk gezegd.
  Mijn schoonmoeder zei altijd: beloven en niet doen is een mens zonder fatsoen.
  Ik hoor haar boven lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s