Uitspraak tegen de 56-jarige schaakgrootmeester (Dl. IV in zaak Y.V.)

 

Schermafbeelding 2019-10-06 om 13.21.48

Vandaag om 13.00 u was in Groningen  de uitspraak tegen GM Y.V.. Het Dagblad van het Noorden was er snel bij en meldt als eis: TBS met dwangverpleging – wegens bedreiging en stalking. In dit DVNH-stuk staan een paar interessante zaken:

Volgens de rechtbank is bij de man sprake van een sterk verstoorde realiteitszin. ,,Hij is grenzeloos en kan zichzelf niet beheersen.’’ Dat grenzeloze zagen we inderdaad bij de vorige zitting.

Ook staat er in het stuk van Rob Zijlstra dat Yge Visser (ja het gaat dus over hem) de zaal uit werd gezet. Echter, op  Utrechtschaak schrijft ooggetuige  Jaap Amesz:

“De journalist schrijft een feitelijke onjuistheid. Niet de rechter liet Yge eruit zetten, maar Yge besloot zelf te vertrekken omdat hij geen leugens meer wilde aanhoren.”

Wie heeft gelijk? Of was het misschien een wisselwerking?

Je ziet verder dat rechtbankverslaggever Zijlstra soms zaken niet begrijpt. Hij heeft het in dit artikel en het vorige over medestanders van Yge in het publiek. Ja, dat klopt, maar dat is maar een deel. Hij zou best eens kunnen melden dat er ook tegenstanders in het publiek zaten en zogeheten neutralen. Gewoon, erbij, voor de volledigheid. Is wat meer neutrale verslaggeving.

Lachen moest ik om: “V. is schaakgrootmeester en boekte in het verleden grote successen.” Ik mag met mijn rating niets zeggen over schaakniveau, en toch doe ik het! Ik vind ‘grote successen’ klinken als echt heel bijzonder. Menig niet-schaker die dit leest, zal denken dat Nederland een topschaker kwijt is. Niveau Timman, of laten we in elk geval zeggen Reinderman. De eerder ge-uite mening van Loek van Wely lijkt me wel voor zich spreken:

“Yge heeft misschien wel wat in zijn mars, maar hij is niet objectief. Hij kent zijn plek niet. (…). Zijn “gelijk” is hem te heilig; Yge is te overtuigd van zichzelf. Op veel gebieden, en ook als schaker. Maar zo goed is hij niet hoor.”

Yge gaat in hoger beroep,  zei hij.

Ik begreep later van ooggetuigen dat het op de publieke tribune wat chaotisch eraan toeging. Yge maakte weer een heel nummer over zijn dochter die volgens hem zijn dochter niet is. Toen de uitspraak was voorgelezen, begon een vrouw (niet Tamar) op de tribune te scanderen: ‘DNA, DNA!’

 

AANVULLING 18-10-19: HIER de volledige rechterlijke uitspraak. Waarin ook verklaringen en bewijzen. Een brief van Yge, die zichzelf als wereldberoemd ziet.

met onder meer als inhoud:

“Dag zuiplappen.Ik moet jullie er op wijzen dat een lid van jullie club

ernstige misdaden heeft begaan: [dochter verdachte] ” en/of “ze zegt al

jarenlang ten onrechte dat ze de dochter is van de wereldberoemde

internationale schaakgrootmeester, ben ik maar zij niet”.

 

2 reacties

  1. Mooi tbs, blijft het rustig op straat, en kan die bij niemand met een mes voor de deur gaan staan.

    Paar jaar genoeg pillen slikken en therapie en toegeven dat hij fout zat en dan heeft hij nog kans ooit weer aan de SAMENleving mee te doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s