Hoe een SJW’er te bestrijden

 

TankjeBoem

U komt ze misschien wel eens tegen, in real life op op het net, de mensen die zittent te turven of een film of boek wel voldoende vrouwelijke deelnemers/personages kent. Of er wel genoeg vrouwelijke of zwarte (wat is zwart? Wat is vrouw?) kunstenaars aan een tentoonstelling deelnemen of op een festival staan.

Ergerlijk. Zoals Beatrijs Ritsema al eens schreef:

In deze manier van denken gaat het niet meer om de kwaliteit of de inhoud van het boek, maar alleen om demografische kenmerken van de schrijver: dood is fout, wit is fout, man is fout. Nu ja, man is fout, zodra hij de hem toegemeten 50 procent van wat dan ook overschrijdt.

Nu kreeg eerder dit jaar filmmaker Quentin Tarantino zo’n vraag van een Social Justice Warrior voor zijn kiezen. Of de actrice uit zijn laatste film wel voldoende tekst had?

(een totaal wanbegrip van de kunstvorm ‘film’, zo’n vraag)

Tarantino gaat er mijns inziens verstandig mee om:

“I just reject your hypothesis”.

Uitleggen, en iets vertellen over een film en over iets als schoonheid of zo heeft geen zin bij zo’n SJW’er. Die houdt niet van film, boeken of debat. Negeren, een beetje vernederen (zie hoe hij zich verbijt!) en vooral niet te belangrijk maken –  dat werkt waarschijnlijk het beste. Leerzaam filmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s