Dit land heeft een Baudet nodig

Abraham_Kuyper_1874-1877

 

Dit land heeft een Thierry Baudet nodig.

Ook de mensen die het gruwelijk met hem oneens zijn en hem haten – en dat zijn er veel – hebben hem heel hard nodig. Juist zij. Om zichzelf als goed mens te profileren. En… voor het debat. Dat is een van de dingen waar Nederlanders zo van zeggen te houden: het debat.

Een van de pijnpunten in onze samenleving is de man-vrouw-verhouding. Het liefste denken we dat man en vrouw hier zoveel mogelijk gelijk zijn en willen zijn, dat dat per definitie ALTIJD GOED is, VOOR IEDEREEN.

Komt daar zo’n Baudet, die vandaag in American Affairs even begint over nadelen van ontwikkelingen in onze samenleving. Die zich keert tegen individualisme en die voor een gemeenschap pleit.

JA, MAAR DAT GAAT ZOMAAR NIET! Dus: paniek op social media, paniek in politiek Den Haag.

De heftige reacties wijzen wel uit dat Baudet een punt heeft. Veel reacties zijn in de trant ‘Hij vindt dit: schande’. En: “Hij mag dat niet zeggen.”

Heeft iemand al door dat DAT GEEN tegenargumenten zijn? En dat, wanneer je (een beetje) zeker van je zaak bent, je Baudet met argumenten, in plaats van met moreel gepraat, zou kunnen verpulveren?

Het artikel van Baudet deed me denken aan een paar geinige fragmenten. Toen we ook nog gewoon lachten om man-vrouw-gedoe. Zou dat nog steeds kunnen? Ik denk en hoop van wel.

  1. Bomans, oubollig, maar niet te, en leuk:

2. Bert Klunder:

(Een extreem droog verhaal. Hoogtepunt: “Er was pakweg  voor 1910, de invoering van het vrouwenkiesrecht, eigenlijk niet zoveel aan de hand.”)

3 Hans Teeuwen, die mannen flink geselt – en terecht:

4. Ton Kas. Waarom trouwen? ‘Trouwen voor de seks is als een boeing 747 kopen voor de gratis pinda’s’.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s