Boudewijn van Houten tachtig jaar

 

43290669.gif

Boudewijn van Houten, auteur en vertaler van ruim dertig boeken, wordt vandaag tachtig jaar. Ongetwijfeld met gemengde gevoelens. In een interview met mij vijf jaar geleden zei hij:

Wat er niet leuk is aan de ouderdom, kun je wel raden… Na je zestigste wordt alles minder. Wat een onzin, die bejaarden in spijkerbroek, die wanhopig doen of ze jong zijn. Ze worden ouder, lelijker, minder energiek – en dat weten ze zelf ook heel goed.

En:

Dat feliciteren met een verjaardag is eigenlijk gek inderdaad. Een stap dichter naar de dood.

Niettemin, gefeliciteerd! En speciaal voor de schrijver: ‘What a drag it is getting old’:

 

En, aangekondigd voor voor volgende maand, zijn nieuwe boek.

 

3 reacties

  1. Mijn felicitaties vanuit de Utrechtse binnenstad. In een aantal boeken (Onze Hoogmoed en Zoveel Lol) van Boudewijn van Houten wordt de sfeer van het Utrecht in het begin van de zestiger jaren prachtig opgeroepen. Dat is het Utrecht van mijn jeugd. Ik zal de ‘heilige plekken’ (Nieuwe Gracht, terras op de Vismarkt en Rhijnauwen) namens u een buiging en groet overbrengen. Als ik die vrijheid mag nemen uiteraard. En die plekken, ze zijn er allemaal nog.

  2. Ik sluit me volledig aan bij bovenvermelde commentaren. Net Ik ben, dus ik denk uit. Wederom geweldig boek, met de typische Van Houten thema’s. Wat had die Dr. T.A. Smedes toch ongelijk in zijn ‘bespreking’ van dit boek. Herlezing zal spoedig plaatsvinden. Dat ‘The Grim Reaper’ nog lang moge wegblijven.

    Vraag aan de blogger: enig idee waar de documentaire van Jef Rademaekers over Van Houten (een lichtzinnig leven) nog te verkrijgen/bekijken is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s