Mohamed Rasoel II; zijn nieuwe boek

562936.jpg

 

In Nederland ligt de toegestane opinie vooralsnog tussen Geenstijl en De Volkskrant. (…) Bespreekt een van beide kanalen een onderwerp, dan is het onderwerp legitiem geworden.

De Volkskrant kan zich van Geenstijl distantiëren door het weblog extreemrechts en vrouwonvriendelijk te noemen. (…) Geenstijl distantieert zich van de slaafse gehoorzaamheid aan de politiekcorrectheid. Samen vormen beide media de doelpalen waar het kijkersvolk z’n mening in mag proberen te schieten. Wie ernaast schiet is een PVV’er. Voor de bühne zijn De Volkskrant en Geenstijl aartsvijanden, maar achter de coulissen zijn de redacties het over de grote lijnen eens.

De witblanke man is melkkoe én zondebok. Hij draait overal voor op en is toch racist. Hij betaalt het meest belasting en krijgt er het minst voor terug. (…) Hij moet zijn zoontje wijsmaken dat jongens ook meisjes kunnen zijn. De Nederlandse man is een naïeve dwaas, zonder land, zonder God, zonder toekomst.

Bovenstaande passages komen uit het zojuist verschenen nieuwe boek van Mohamed Rasoel (een alias van Zoka van A.?). Een papieren boek kon ik op dit moment niet bestellen, maar niet getreurd: op Amazon is het gratis e-book te downloaden.

Rasoel behandelt de ‘buitenspelmeningen’, zo stelt hij zelf. De meningen die niet van de Geenstijl/De Volkskrant-kongsi mogen. Wel, houdt u vast:

  • MH17, daar zat Rutte achter!
  • De dood van Osama Bin Laden is in scene gezet, de man was allang dood.
  • De ware daders van 9/11 waren George W. Bush, Henry Kissinger, Condoleezza Rice en anderen met een Joodse achtergrond.
  • Een deel van het dagboek van Anne Frank is verzonnen.

Hij veegt de vloer aan met Rene Diekstra die zelfmoord te veel goedpraat volgens hem. En Rasoel stelt:

Zelfmoordliberalisering hoorde gewoon bij het Kalergi-plan om het westen om te volken. Druk blanke jongens de dood in, veroordeel blanke meisjes tot relaties met zwarte jongens. (…) Blanke mannen waren veel te lief. Lief zijn is een vrouwelijke eigenschap. (…) vrouwen houden van oorlog. Ze weten dat ze altijd met de overwinnaars naar bed zullen gaan.

Op een bepaalde manier is Rasoel nu pro-islam, want hij stelt dat het westen achter aanslagen zit, en daarvan moslims (ideale daders) de schuld geeft. Bovendien lijkt hij wel wat te zien in onderdanige vrouwen…

Of is dat ironie?

In het boek als geheel en al helemaal aan het einde lees je toch zijn nostalgie naar, en een pleidooi voor westerse beschaving. Hij gaat tekeer tegen mensen uit niet-westerse samenlevingen. Hij stelt dat Nederland dat zijn historisch besef kwijt is, meegaat in genderneutrale onzin en er een verkeerde man-vrouw-opvatting op na is gaan houden. Ook de Martin-Bosma-term ‘minderheid in eigen land’ duikt op.

Op die momenten en bij zijn media-analyses vind ik Melkkoe én zondebok goed, leerzaam en tot nadenken stemmend – al weet ik niet of ik het met alles eens ben. Soms moet ik ook lachen: Rasoel hanteert soms prachtige beeldspraak, en kan goed spotten met iedereen –  zo ook met Pim Fortuyn.

In zowel nawoord als voorwoord wordt gesteld dat Mohamed Rasoel overleden is op 26 januari j.l. (net voor het uitkomen van het boek). Dat zijn lichaam naar Afghanistan getransporteerd is, gecremeerd, en in een anoniem graf bijgezet. ‘Alleen kameel Bessie woonde de begrafenis bij’.

Haha. Een vriend van Zoka van A. die ik wel eens spreek, gelooft er niets van. Zoka van A. is niet dood. Hooguit is het pseudoniem Rasoel dood. En is Van A. dan Rasoel? Een ingewikkelde kwestie die al 30 jaar speelt en waar ik waarschijnlijk nog op terugkom; u kunt hier en hier alvast meer lezen. Vooralsnog moeten we Rasoel gewoon op zijn woorden beoordelen.

Wel, ik heb een in meerdere opzichten huiveringwekkend (de complotten lijken me niet geloofwaardig, en dus eng; de waarheden zijn bijzonder hard en daarom eng) boek gelezen. Net als De ondergang van Nederland (1990) angstaanjagend was.

Mijn oordeel staat nog niet vast, maar discussie losmaken, dat kan Rasoel wel!

 

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s