Boekpresentatie Nikki Norte afgelast na dreiging

dans.jpg

De Nederlandse matador Nikko Norte staat al dagen in de spotlights vanwege zijn vorige week verschenen boek over zijn tijd in de arena. Dit leverde zoveel dreigmails op dat de uitgeverij en de auteur besloten een geheime boekpresentatie te organiseren, samen met Jules Deelder, in diens Rotterdamse stamkroeg op vrijdag 30 november.

Blijkbaar is het evenement toch uitgelekt en een stroom aan haat- en dreigmails werd door de politie onderzocht. Zij drongen er vervolgens sterk op aan om de boekpresentatie niet door te laten gaan. De auteur en uitgeverij hebben helaas moeten besluiten om aan die oproep gehoor te geven.

Uitgever Tom Zwitser betreurt het enorm.

“Een boek met als thema stierenvechten is natuurlijk omstreden, en als uitgeverij steken we er onze nek mee uit. Maar wie het leest zal geen verdediging van het stierenvechten lezen, maar een verhaal over wat het precies ís. Dat ontbreekt in het publieke debat. Het Nederlands publiek ziet hooguit filmpjes van stieren en arena’s en vindt er wat van, maar uit de reacties blijkt dat het publiek niet werkelijk weet wat het ziet. Daarom is dit zo’n ontzettend nuttig boek.”

“Het is jammer dat de ophef gelijk doorslaat in stromen haatmails en bedreigingen, zo serieus, dat de politie aanraadt om het evenement te cancellen. We hadden gehoopt er met een besloten publiek toch een leuke avond van te maken. En kan zo’n avond nog leuker zijn dan wanneer het plaatsvindt met Jules Deelder in diens stamcafé? Heel spijtig”

De auteur en de uitgever hopen dat de politie de mensen en organisaties achter de dreigmails weet te achterhalen.

(overgenomen uit de nieuwsbrief van Uitgeverij De Blauwe Tijger)

3 reacties

    • Ja zie Rijnmond.nl Een malloot die in de jaren 90, professioneel stierenvechter wilde worden (in Spanje), wordt nu ook bedreigd. Niets kan meer tegenwoordig. (een held zijn enz.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s