Grenzeloos verliefd, grenzeloos naïef

grenzeloosve.jpg

Grenzeloos verliefd, zo heet het programma. ‘Grenzeloos naïef’, zo noem ik het altijd. Want waar gaat het over?

‘In Grenzeloos Verliefd emigreren dappere Nederlanders naar hun liefde in het buitenland. Ze volgen hun hart en verlaten ons kikkerlandje om bij hun grote, buitenlandse liefde te gaan wonen’, zo beweert de site van het programma. In de praktijk zijn het vrijwel altijd Nederlandse vrouwen die gaan naar het buitenland gaan en verliefd worden op iemand met een andere huidskleur.

Ik snap dat wel. Hier in Nederland zijn ze gewoon Marie of Jantien, niets bijzonders. En dan gaan ze naar Afrika, en daar worden die kerels helemaal geil op die blanke huid! Egostrelend. En ze zijn zoooo anders!

Maar eh… in de ogen van de kerels daar zijn ze na een tijdje ook gewoon Marietje. En erger.

Dan worden er keuzes gemaakt. De Nederlandse vrouw -vaak niet de slimste ondanks haar ‘hoge’ opleiding, en vaak ook niet de mooiste- emigreert doorgaans naar het buitenland. Ze wordt vrijwel altijd zwanger. Ze werkt niet… en lijkt tamelijk tevreden met dat traditionele rollenpatroon. Soms gaat ze zelfs in een primitief hutje wonen. Je ziet haar wel eens met een hoofddoek om. Vrijwillig natuurlijk, benadrukt ze. “Dat doen de vrouwen hier.” Ik zag zelfs eens een met kind geschopte vrouw in zo’n hutje met een dode rat op haar buik. Aldus werd het geslacht bepaald!

“Zo gaat dat hier”.

Postmoderne ouders/omgeving

Oh, ik vind dat zo erg. En moet er zo om lachen. Fascinerend zijn vaak de reacties van de ouders van het Nederlandse meisje. Ik zag eens een aflevering waarin de zwangere dochter in een hutje woonde en de ouders op bezoek kwamen. ‘Primitieve omstandigheden’ zei de voice over.

Wij zouden zeggen ‘onhygiënisch, onverantwoord’ . De moeder kwam voor de camera en werd geacht commentaar te geven. Je zag haar worstelen. Haar gezicht zei dit:

‘Dit is AFSCHUWELIJK. Dit gun je je ergste vijand nog net niet.’

Moeder leed. Ze wilde iets kwijt. Maar ze wilde niet voor de televisie als racist weggezet worden. Toen zei ze:

“Ja eh, het is wel wennen hoor om je dochter zo te zien, in die omstandigheden.”

Ik verslikte me toen voor de tv. ‘Wel wennen’.

Die moeder – en dat was echt geen typisch Groenlinks-type- heeft geleerd dat alle culturen gelijkwaardig zijn. Maar dat is niet zo!

Grenzeloos Verliefd, een programma op Net 5. Presentatie: Arie Boomsma. Afgelopen dinsdag was er een jubileumuitzending ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het programma.

12 comments

 1. Je omschrijft de realiteit heel goed. Wat je zegt klopt! Maar ja, vrouwen en “romantiek”. Ze zullen jouw observaties glashard ontkennen

 2. …alleen al die paardenharses van Arie Boomsma zou mij weerhouden om dergelijke programma’s te bekijken. Ik kijk nooit naar dergelijke onzin. Valt mij tegen dat een schaakintellectueel als een Renzo dat wel doet.

 3. Ik hoor bij de aflevering van Kimberly en Eriq in Tanzania alleen maar “eerst deden we het anders, maar daar maakten de werknemers misbruik van, ze jatten benzine, geven uren op die ze niet gewerkt hebben, er lopen 3 bewakers” Maar verder is het leuk volk….

 4. Ach ja, Afrika. Primitief wordt ook wel gezien als ¨gezond¨ of: ¨dicht bij de natuur¨ (de nobele wilde). Allemaal flauwekul! De moderne industriele mens wordt gemiddeld veel ouder en leeft veel gezonder. Houtvuur en kaarsen en andere ¨authentieke¨ (primitieve) verkorten het bestaan en zijn slecht voor de longen. Culturen zijn ongelijk. Leve de techniek! The West is the Best.

 5. Eens! Het is zo voorspelbaar. Zag het ook tijdens mijn studietijd. Ging een blonde kip ontwikkelingswerk doen en kwam ze terug met iets lekkers. Heel apart…

  • Het is eigenlijk heel simpel: als mannen ontmannelijkt worden, zoals de ned. mannen, dan vinden vrouwen die mannen niet meer aantrekkelijk. De biologie….he.
   Dus kijken ze naar buitenlanders, en of die bijv ” vrouwonvriendelijk ” zijn interesseert ze danNIETS. Het is niet voor niets dat vrouwen gemiddeld zo dol zijn op asielzoekers in Nederland. Hun moeder – en of seksuele instincten worden erdoor aangesproken…
   Een feit dat maar zelden genoemd wordt….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s