AANKONDIGING: vrijdag 2 november Theo van Gogh-herdenking

roker

Elk jaar wordt op zijn sterfdag de overleden filmmaker Theo van Gogh herdacht. 2 November: dit  jaar dus op een vrijdag.

Om 14.30  wordt er gememoreerd bij Linnaeusstraat 24 Amsterdam ter hoogte Avondwinkel, de plek waar de slachting plaatsvond.

Om 15.00 u  zijn er een kranslegging en speeches bij het monument De Schreeuw (‘hier locatie)

Vorig jaar was er een kleine, ingetogen herdenking, waarbij ANTIFA zich helemaal aan het einde zich er mee ging bemoeien. Ik was erbij en deed kort verslag – zie HIER.

Enige beelden van de onthulling van De Schreeuw (2009):

4 comments

  1. Was jaren lang ook mijn avond winkel die plek. Nam steeds de kaktusen mee daar geplaatst ieder jaar omdat opruim ze in hun vuilafhaal smeet. De wereld moet ergens toch Van gogh prikkelbaar blijven. Heb eens een ganse nacht met theo door gepraat in mijn kroeg… Op zijn speciaal verzoek afspraak er niets Van ooit naar buiten te brengen in verband met de kwetsbaarheid der erven Familie van Gogh. Daar vintcent=vind cent en daar te veel naar gezocht. Zonder zijn brieven en zijn broer Theo geen vincent Van Gogh; toen en thans noch ook in dit Blogh.

  2. Wie weet dat Vincent niet zelf zijn oor af sneed …. ? !…. Maarrrr
    Zijn colega schilder huis genoot gaugain flikte dat. Bezopen kerstnacht begon floret hobby beoefenaar met dat tuig te zwaaien…. En scheerde scheurde daarbij per ongeluk zijn oor af en gaf hem eigen schuld. Haalde wel dokter er bij en Van Gogh was zo goed de schuld op zich te nemen daar gaugin ook de dokter betaalden. Dat sprak zich rond en vooral via de tabaks zaak het gesprek Van de buurt. Gaugin is weg gegaan heeft zijn gevaarlijke speelgoed achter gelaten ; doch door briefwisseling onderling is de juiste toedracht wel bekend.
    Gaugin heeft ook nooit mee aan huur betaald der algemeene kundtenaars armoede. En zo is het gekomen. in het gesticht was Vincent geen dag opgesloten.
    Praatjes der Mensen ver oor zaak Van als Maar mis verstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s