Bestuursadviseur/schrijver Grimbert Rost van Tonningen overleden

rostvan.jpg

Bestuursadviseur, tevens romanschrijver Grimbert Rost van Tonningen overleed vorige maand. Hij incasseerde commissie bij de dubieuze overname van de perscombinatie door APAX.

in 2009 richtte hij de opiniesite Pluspost op. Die site verdween in 2013 plotseling, desgevraagd zei hij mij dat de site vastliep. In een IM lees ik echter een vermoedelijke andere reden: ‘In 2013 werden zijn bedrijven en hijzelf persoonlijk failliet verklaard.’

Hetzelfde IM biedt interessante informatie over Grimbert, die een zoon was van de weduwe Rost van Tonningen. Want ja, waarom liet hij zijn opvallende naam niet veranderen? Het antwoord:

“Hij was openhartig over zijn foute ouders, over de relatie met zijn moeder en over dat hij had overwogen een andere naam aan te nemen. Maar tijdens een zoektocht naar zijn voorouders van vaders kant bleek dat daar ook enkele beruchte Zeeuwse kaperkapiteins bij hoorden die in de zeventiende eeuw behoorlijk hadden huisgehouden. “Dus heb ik het maar zo gelaten”.

Haha. Maar die kapiteins hadden vast een minder bekende naam dan Rost van Tonningen.

Grimbert schreef voor veel media, herinner me ook wel krantenstukken. De laatste jaren zag ik geregeld columns op zijn Linkedin. Ze kwamen er immer op neer dat ‘het anders moest met Nederland’. Op zijn site schreef hij vaak korte stukken.

“De storm is gaan liggen”

stellen zijn nabestaanden over hem naar aanleiding van zijn dood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s