Schik in Pechtold

d66.jpg

Bij het vertrek van Alexander Pechtold uit Den Haag… schoot ik in de lach, hierom: 

“Tegelijkertijd openbaart zich in Leiden Pechtolds instinct voor marketing, beeldvorming en publiciteit. Hij groeit al snel uit tot de meest zichtbare wethouder van de stad. Nog jaren later vertellen voormalige collega’s uit Leiden hoe Pechtold er steevast voor zorgt dat hij bij een groepsfoto altijd uiterst links op de foto terecht komt. Zo verschijnt zijn naam tenminste als eerste in het krantenonderschrift: ‘Vlnr Alexander Pechtold…’

Andere partijen ergeren zich aan zijn profileringsdrang (…)”

Bovenstaande passage is leerzaam voor mensen die door roeien en ruiten gaan om bekend te worden. Typisch Pechtold ook – denk ik.

 

Eén reactie

  1. Wel een leuke, om links op de foto te gaan staan, teneinde bij het onderschrift, ‘vlnr’, als eerste genoemd te worden. Erich Honecker, baas van het Politburo in de DDR (dit voor de jongeren onder ons), liet zich op foto’s altijd flankeren door de volslagen onbekende Hermann Axen, die er uitzag als een vieze kwal, waardoor Honecker er natuurlijk prima bij afstak. Werd Honecker in het journaal van de staatstelevisie van de DDR genoemd (en dat was elke dag het geval), dan moest zijn functie er altijd volledig bij vermeld worden. Voor gewone stervelingen lijkt dit overdreven, echter niet voor een politicus. Beeldvorming is voor een politicus zo ongeveer zijn ‘trade’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s