Twee harde, geestige filmscènes

index.jpg  De film Magnolia (1999) biedt ons Tom Cruise in zijn beste én meest zinnelijke rol. Al raakt hij amper een vrouw aan, als PUA Frank is hij super op dreef:

 

Bovenstaand fragment, een extreme vorm van verleiding, heb ik vaak gezien; steeds weer met een mengeling van bewondering, hilariteit en afgrijzen. Wie dit durft, wow!

Datzelfde geldt voor het volgende fragment uit The Witches of Eastwick (1987). Voorafgaand – maar dat kon ik helaas niet op youtube vinden- is Jack Nicholson in zijn rol van Daryl van Horn los gegaan met wilde, vuige praat over man en vrouw.

Dan neemt hij Alexandra (gespeeld door Cher) mee zijn huis in, en gooit er dit uit:

 

 

 

Ware woorden: Alexandra mist actie, een levensvervulling, seks, en vooral een breder leven dan ze nu leidt… ze heeft simpelweg mannelijke energie nodig!

 

(Er kwamen wat herinneringen boven na het lezen van een interview met Warren Farrell + een stuk over Jordan Peterson – aldus kreeg ik zin dit blogje te schrijven.)

3 reacties

  1. Exact citaat en eigenaar zijn me ontschoten, maar desondanks: ‘De levensvervulling van een vrouw… is een man!’

  2. Dat met die hand is ook een door mij meermalen succesvol toegepaste techniek. De hand leidt als het waren zijn eigen leven. Kan er niets aan doen. Doet maar wat. Staat los van de persoon als het ware. Kan je als het nodig ook toespreken: ‘Wat doe jij nou?’ Dat toespreken is meestal niet nodig omdat de hand precies het goede doet om mond en andere hand ook in actie te laten komen. Blijft mooi, die dingen die op instinct gaan. Helemaal vanzelf zonder dat er een schuldige valt aan te wijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s