Thierry Baudet (35) als vaderfiguur

kaartje
Thierry Baudet hield kort geleden een speech bij een bijeenkomst van de FVD-jongeren.
Baudet probeert deze jongeren – hij zal zo’n 18 tot 7 jaar ouder zijn dan zij-  iets te leren (klik hier voor filmpje!)  over het leven… dat ze niet losstaan van hun geschiedenis, en dat ze zich niet alleen met hun voornaam moeten voorstellen bijvoorbeeld.

Zijn speech is wel heel gedragen. Een woord als ‘zaal’ wordt uitgesproken alsof het over de urn van z’n overleden grootmoeder gaat… De laatste twee minuten zijn het boeiendst.

Ooit was Krishnamurti populair met verhalen over ‘wereldburgerschap’ en ‘grenzen zijn onzin’. Mooi, voor een deel ook waar, maar iets belangrijks vergat hij. Wat dat betreft is het verhaal van Baudet over wortels een verademing.

Ooit werden jongeren gehypnotiseerd door mensen als Krishnamurti en Bhagwan, wordt nu ‘de jeugd’ gehypnotiseerd door Baudet?

 

Een van de reacties onder het filmpje – zie de link hierboven) is in dit kader fascinerend:

“Hij heeft helemaal gelijk met het losgezongen zijn van de geschiedenis. Des te erger dat er bij die JFVD zomerscholen Ronnie Flex wordt geluisterd en andere stupide bezigheden die de massamens van vandaag de dag kenmerken plaatsvinden. JFVD trekt hetzelfde slag volk als de JOVD, even decadent en louter gericht op materiële weelde, baantjes en massa-entertainment. Heb FvD in 2017 een kans willen geven, maar als dit soort mensen de toekomst van ons land vormt, dan stem ik de volgende keer gewoon SGP.”

Nog meer werk aan de winkel – een opvoeder heeft nooit vrijaf!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s