Damiano Cunego (36) neemt afscheid; Chris Horner (46) gaat door

Reading-the-Race-Jamie-Smith-Chris-Horner-RR_96dpi_400pw_str.jpg

Het boek ‘Reading the race’ door Chris Horner & Jamie Smith.

Damiano Cunego neemt vandaag, na het Italiaans kampioenschap, afscheid als profwielrenner. De kleine prins (zijn bijnaam) had een wonderlijke carrière: op 22-jarige leeftijd won hij pardoes de Giro d’Italia. Hier kunt u een terugblik op zijn bijzondere carrière lezen … waarbij hij werkelijk zo om de paar jaar een treedje lager belandde.

Ander wonderbaarlijk wielernieuws deze week: Chris Horner -de oudste winnaar van een grote ronde ooit- rijdt weer! 46 Jaar en hij is nog steeds profrenner. Tot mijn verbazing.

Begin dit jaar namelijk stuurde ik Horner een mailtje waarin ik met enige omhaal van woorden beleefd vroeg of hij gestopt was – ik had zijn naam in geen twee jaar in uitslagen gezien.

Horner mailde dat hij ‘een longprobleem had’. En:

 “Ik beschouw me zelf niet als gestopt. Ik train nog bijna elke dag, maar maximaal twee uur. Ik breng tijd door met mijn kinderen en rijd graag op de motorcrossfiets. Ik wacht tot de sneeuw gaat vallen en ik op weer op snow mobiles kan gaan rijden.”

Hij bleef een snelheidsfreak. Maar fietsen ging dus minder goed:

“Lang en hard trainen gaat niet. De dokters kunnen het niet kunnen oplossen.”

En toen werd het eind juni,  het Nationaal Kampioenschap van de VS wordt gereden en Horner stond op de deelnemerslijst. Hij meldde dat zijn longprobleem opgelost was…dat hij bij team Illuminate rijdt. En:

I wouldn’t be devastated if I got dropped and finished 20th or 30th either. I haven’t raced in two years, so I would expect anywhere from a win to 40th.”

Horner reed de wedstrijd niet uit. Later dit jaar zal hij nog voor Illuminate de ronde van Roemenië en een koers in Columbia rijden.

Op het moment van het publiceren van deze blog zit Cunego in zijn laatste 35 wedstrijdkilometers bij de profs. Livebeelden hier.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s