AVG en privacy

 

intiem-piercing-slot-chirurgisch-staal

 

U zult ze ook de afgelopen weken en vooral dagen hebben binnengekregen: de bedrijven die je mailen met het verhaal dat ze opnieuw uw toestemming moeten hebben voor het zenden van een nieuwsbrief. De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming – u heeft er vast over gehoord.

Ik kreeg ze in elk geval wel. Ik vind de bedrijven wat angstig overkomen …ik heb ze toch al toestemming gegeven om de nieuwsbrief te sturen? Tegelijk vind ik die berichtjes ergens ook wel handig; zo kan ik door ze te negeren, me afmelden. Een artikel als dit op schaaksite komt vrij hysterisch en vermoeiend op mij over. Dat die mensen daar tijd voor hebben!

De NOS-site was dit verschijnsel ook opgevallen. En ze halen een deskundige aan, Gerrit-Jan Zwenne.

“Ik twijfel soms een beetje aan de intentie van deze mails”, zegt Zwenne. (…)  Een derde mogelijke verklaring noemt hij zelf iets cynischer: “Ik het idee dat sommige partijen de AVG aangrijpen voor een contactmoment. Als een soort marketingtruc”, zegt hij. Want ik krijg zelf opeens ook mail van partijen waar ik tien jaar geleden voor het laatst contact mee heb gehad. Dan denk ik: waarom hebben jullie überhaupt nog gegevens van mij?”

Ga er maar vanuit dat die cynische verklaring klopt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s