Geinen met Google

google.jpg

 

Google houdt van grapjes. Zo is het logo elke dag anders, vaak verschilt het ook per land. Kijkt u maar eens op Koningsdag!

Maar Google heeft veel meer gadgets die een beetje geinig, soms flauw en soms zinnig zijn:

Bij zoeken op ‘anagram’ wordt je gevraagd of je ‘nag a ram’ bedoelde. Dat is natuurlijk een anagram van het woord anagram.

Deze vind ik echt leuk:

12. Zoeken op ‘Google in 1998’ brengt je naar een pagina die je laat zien hoe Google er destijds uitzag, compleet met achtergrondinformatie over het bedrijf en het afschuwelijke logo.

23. Google heeft ook een toepassing voor muzikanten toegevoegd. Toets ‘metronome’ in, dan kan je de BPM (beats per minute) voor jouw muziekstuk instellen.

25.  doe je wifi uit en open een nieuwe Google-zoekvenster. Je krijgt een scherm waarop staat ‘There is no internet connection’ onder een kleine dinosaurus. Maar als je op de spatiebalk drukt, verandert de pagina in een klein spelletje waarbij de dino moet rennen en over cactussen moet springen.

 

Spelletjes: mooi! Vooralsnog vind ik zeer handig dat je de googlebalk voor meer kunt gebruiken dan alleen woorden. Google is handig met cijfers… Wie bijvoorbeeld 20,23 x13,2  wil uitrekennen,  zette het gewoon in de balk en het antwoord komt – geen gedoe meer met een rekenmachine opzoeken. Evenzo met omrekenen van bedragen, lengtematen etc.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s