Mark Rutte en zijn ouderwetse mobiel

nokia.jpg

Mark Rutte vertelde onlangs over zijn twee telefoons en met name zijn oude Nokia.

Waarom die Nokia?’ Hij vindt hem praktisch, zo vindt de premier.

‘Ik kan er spijkers mee inslaan.’ Daarnaast is een Nokia te oud om afluisterapparatuur op te zetten, in tegenstelling tot zijn smartphone. ‘Dus als ik uit het buitenland kom moet mijn iPhone worden platgewalst, maar mijn Nokia mag ik bij me houden.’

Maar de waarheid is dat hij op zijn Nokia sneller werkt. ‘Ik heb eigenlijk nooit snel leren typen op een iPhone’, geeft hij toe. ‘Dus bellen en sms’en doe ik op Nokia. Eén groot voordeel: ik kan niet in een appgroep. Ik zie in mijn omgeving mensen overspannen raken omdat ze al die groepen moeten bijhouden, terwijl ik redelijk ontspannen door het leven loop.’ Hij mist het in ieder geval niet: ‘Het is leuk hoor, maar het kost zoveel tijd. Lees liever een boek of een krant.’ Zijn smartphone gebruikt hij alleen om het nieuws te volgen.

Weer-ga-loos. Hij zal ook de vele onderzoeken kennen die stellen dat de smartphone dommer maakt. Ik voel me verwant met de premier – in dit opzicht.

 

 

 

Eén reactie

  1. Heb je nu echt niet door dat deze man weet dat een smartphone elke burger kwetsbaar maakt… hij weet wat hij wel en niet moet doen en communiceert met zijn vriendjes via de ouderwetse niet te hacken kanalen… en lacht ons uit..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s