Rapper Latifah is gelijk aan EN sterker dan mannen

images.jpg

 

Vandaag las ik een wonderlijk interview in de Volkskrant met rapper Latifah.  Ze doet extreem stoer, waarschijnlijk ook een kwestie van imago opbouwen. Ze hangt beetje vaag de diva uit – ze wil bediend worden. Ze zet zich af tegen tegen de wereld. Mogelijk is ze heel lief…

 

Ze gebruikt het woord blanken (niet het politiek correcte van dit moment). En…  ze heeft een grote mond over mannen. Maar daar gaat het mis. Interviewer Robert Vuijsje vraagt naar de rapwereld en of ze in een mannenwereld terechtgekomen is. Latifa:

“Het is een vieze wereld. Soms moet je hard zijn. Dat heb ik niet geleerd, het zit in me. Ik zie geen verschil tussen mannen en vrouwen. Alle mannen zijn door een vrouw gebaard, wij zijn sowieso sterker. Ik heb jou gemaakt, hoe ga jij dan iets kunnen wat ik niet kan? Wij  zijn het die mannen sterker maken. Ik zeg de dingen hoe ik ze zie. (…)”

Er is geen man-vrouw-verschil! Maar dan toch weer wel – in het voordeel van vrouwen…  En ze is sterker, omdat ze ‘jou’ (Vuijsje??) gemaakt heeft. Het is de kersttijd zullen we maar zeggen, tijd van wonderen. (Ik weet bovendien dat zij het in een gevecht met blote vuisten het tegen menig man zou afleggen, maar toch is zij sterker – denkt ze.)

Interviewer Robert Vuijsje laat na deze flagrante onzin te weerspreken. Nu ja, misschien had-ie er gewoon geen zin in.

Toevallig zie ik, bij het afsluiten van dit blogje in de Volkskrant nog een andere foutieve opmerking over mannen-vrouwen.

Nu spreekt tot u Baukje Prins, Lector Burgerschap en Diversiteit:

“Iedereen die tot een minderheidsgroep behoort (vrouwen, homoseksuelen, moslims, mensen met een beperking) herkent dit mechanisme. Het is dan ook niet zo vreemd dat in de aanklacht tegen dergelijk onrecht die dubbelzinnige boodschap als een boemerang terugkeert.”

Maar vrouwen zijn geen minderheid in Nederland of in de wereld – er zijn ongeveer evenveel mannen als vrouwen. En bijvoorbeeld op universiteiten, en in een heleboel beroepen, of bij bepaalde politieke partijen zijn vrouwen een meerderheid… maar dat komt Prins niet goed uit in haar betoog over priviliges?

 

Advertenties

One comment

  1. Goed gezien, Renzo, die opmerking van Baukje Prins, maar als vrouwen een minderheid zouden
    zijn, wat is daar dan mis mee bijvoorbeeld:gisteren op tv in talkshow: “slechts18 % van de hoogleraren is vrouw”:
    dan zijn er blijkbaar niet meer geschikt of wel dan?Het gaat toch om kwaliteit niet om het
    geslacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s