Hilarisch en dom stuk anti-Pegida

varken

Ik las op TPO een vreemd, dom en tegelijk komisch stuk van ‘christen’ en ‘blogger’ Chris Develing.

Hij betoogt hoe verwerpelijk hij de actie van Pegida vindt om de plaats waar een moskee moet komen met varkensbloed in te wijden. Dat is prima.

Zijn betoog is echter van een onthutsende domheid. Develing:

“Het sarcasme van Pegida zal vermoedelijk niet snel worden begrepen door de gemiddelde moslim in het Midden-Oosten en op christenen worden verhaald.

Ook in Nederland kan dit incident moslims tegen christenen opstoken terwijl de laatste groep helemaal niets te maken heeft met dit misselijkmakende Pegida-tuig.”

 Hij bedoelt dat vast heel goed – behalve het schelden tegen Pegida. Maar hij zegt dus: ‘Moslims zijn levensgevaarlijke mensen, als je ook maar een beetje spot bedrijft met hen, gaan ze los op andersdenkenden.’

Chris Develing, hij denkt dat hij anti-Pegida is, maar hij is het volledig met Pegida eens op dit terrein. Beiden zien moslims als gevaarlijk.

Develing komt nog met een ‘argument’: dat islamcritici als Machteld Zee en Ruud Koopmans in het debat last zullen hebben van zo’n Pegida-actie. Ach. Wie in een debat Koopmans en Zee gelijkschakelt aan Pegida-acties heeft er niets van begrepen, die mensen tellen niet echt mee in het debat. Develing zoekt hier argumenten, maar hij heeft ze niet.

De christenblogger heeft verder ook niets begrepen van geweldloze acties en vrije meningen.

Wat een niveau. Wat een denkfouten.

 

 

PS Develing ontkent in zijn stuk niet dat er problemen met de islam zijn.. Maar hij is zo gespitst op het tegen-Pegida zijn dat hij vergeet dat hoe ongelooflijk kwaadaardig hij moslims neerzet. Ik ken menig islamcriticus die een positiever beeld heeft van moslims dan deze man. Haha, zo blijven we natuurlijk lachen.

 

Advertenties

7 comments

  1. De christelijke kerk maar ook de linkse kerk zijn horende doof en ziende blind waar het islam betreft. Hun broeders en zusters worden in heel de islamitische wereld uitgeroeid maar er mag niets geen kwaad woord over de islam gezegd worden laat staan er tegen in actie komen.
    Daarom gaat NL naar de verdoemenis.

    • Er zijn gelukkig nog kerken, waar men wel een realistische visie heeft over de gevaren die de gelovigen in allah en mohammed met zich mee hebben gebracht.

  2. De schrijver van bovenstaand stuk verwijt de ene met de opmerking: De christenblogger heeft verder ook niets begrepen van geweldloze acties en vrije meningen. Maar in feite verwijt de pot de ketel, door dit te schrijven.

    • Ach, wie weet, Frans. Maar ik vond het vooral zo komisch dit stuk. Hoe die man zich vastdraaide. En tsja, hij is zwaar verontwaardigd. Ik dus niet. Ik moet lachen. Dus geen pot-ketel, me dunkt…

      GEweldloze acties. Dat is een mooi thema. Ik ben heel benieuwd welke wet PEGIDA heeft overtreden… vraag me af of dat zelfs het geval is. Affijn. Zie verder ook mijn PS. Dank voor je comments.

  3. Jammer dat zo weinigen in staat zijn om islamistische extremisten in verre buitenlanden van Nederlandse moslimburgers te scheiden. Pegida noemt de nog te bouwen moskee een haat-paleis. Wie de Pegida timeline op twitter volgt ziet in 1 oogopslag waar de haat zit. Gewoon bij moslimhaters, hier in Nederland.

    Ik lees tevens dat Wagensveld meent iets sensationeels op het spoor te zijn met de mededeling dat de grond nog niet eens eigendom van de bouwende partij is. Wie een beetje in de materie zit weet dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Grondbezit staat los van bezit onroerende zaken.

    Tot Uw dienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s