OMERTA (II); nu over mechanische doping

Begin 2016 werd bij het WK in de fiets van veldrijdster Femke Vandendriessche een motortje gevonden. De wielerwereld reageerde geschokt….

index.jpg

Ook hier hoorden wij weer het woord omerta. Wat ik in een artikel uit 2016  lees, is geen keihard bewijs, maar het stemt tot nadenken.

Na het eerste (gespeelde?) ongeloof blijkt uit steeds meer getuigenissen, onder andere van Tourwinnaar Wiggins, dat er mogelijk toch wel iets aan de hand is (geweest). Niet alleen het voorjaar van Cancellara in 2010, maar zelfs de Tourzege van Sastre in 2008 komen nu in opspraak. Wilde indianenverhalen of toch waar rook is, is vuur?

Wie goed luisterde, hoorde tijdens de laatste uitzending van Extra Time Koers iets opmerkelijks. Na wat doorhameren van een zichtbaar doodongelukkige Vannieuwkerke kwam bij Boonen schoorvoetend de bevestiging dat er in het verleden hoogstwaarschijnlijk wel wedstrijden gewonnen zijn met gebruik van motortjes. We citeren letterlijk: ‘Als het bestaat zal het ooit gebruikt zijn ja, je moet daar niet naïef in zijn.’ Op de vraag van Vannieuwkerke ‘Ook op het hoogste niveau?’ repliceert Boonen: ‘Waarschijnlijk wel.’ Wanneer de grootste Belgische renner van het afgelopen decennium dit zo expliciet stelt, zouden alarmbellen moeten afgaan.

Maar de omerta zal niet gauw doorbroken worden, beste artikelschrijver. Wie dat doet, betaalt doorgaans een te hoge prijs…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s