Zelfkritiek

safari-voorkeuren

 

‘Ik heb Fransen altijd aardig gevonden. Spanjaarden daarentegen in het geheel niet. Toch ben ik vaak door Fransen beetgenomen, nooit door Spanjaarden. Wij dienen onze voorkeuren te wantrouwen.

(G. Casanova).

 

 

Advertenties

4 Comments

  1. Een reactie op Casanova. Casanova stelde het op prijs om niet beetgenomen te worden?! Een gotspe dus. Ik ben geen groot Casanova-kenner, maar volgens mij bestond zijn ‘verdien-model’ eruit om mensen beet te nemen. Een oud gezegde zegt: Je wordt altijd overreden door een strontkar, nooit door een rijtuig.

  2. Tientallen jaren waren bepaalde van mijn vooroordelen onterecht in het voordeel van de groep die ik beoordeelde. Denk dan met name aan de moslims. Is natuurlijk wel een bevestiging van C’s stelling.

    1. Toch hebben de moslims hun voorkeuren, beweegredenen en doelen in de loop der eeuwen nooit onder stoelen of banken gestoken. Omkranst door vredespraat. Ja, dat is de vrede die zij bedoelen. Je krijgt vrede met ze, als je onderschrijft wat zij voorstaan. Het is echter voor een geseculariseerde West Europeaan anno 2017 moeilijk zich het denkraam van een ‘goede’ moslim voor te stellen. Het is echt in meerdere opzichten onvoorstelbaar.

  3. Zelfkritiek. Recent hoorde ik één van de twee baardmannetjes (vogelaars) dit zeggen..”Iedereen heeft zo zijn voorkeur, de mijne zijn klein & kleurig. Ach, voorkeuren zijn kinderachtig”. William Shakespeare schreef ooit eens rondom ’n gestolen uur..”Een groot mens is hij die nimmer zijn kinderhart verliest”. “Je voorkeuren wantrouwen” Casanova kan in dit wat mij betreft de pot op!
    Heb je vandaag de klamme,kleverige warmte op je lijf gevoeld? De trommelende zuignappen van de groene pad gezien bij de vijver? De verstrekenT.H.T datums in je ijskast bekeken met ’n meewarige glimlach om de mond?
    Of is er straks weer een dag aan kritiek voorbij gegaan….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s