Joshua Livestro complotteert

complot-et-medias.jpg

 

Joshua Livestro, denker op “rechts” (?), ziet overal complotten op rechts – in die zin is hij zelf een beetje complotdenker. Want er is wel degelijk iets aan het veranderen in de bevolkingssamenstelling van Europa, en niet ten goede. Livestro gooit rassentheorieën, samenzweringsideeën en ondergangsdenken op één hoop. Dat is niet erg snugger van hem.

Filosoof Sid Lukkassen was alvast niet te spreken over het stuk van Livestro. Dezelfde Livestro voor wie hij op De Dagelijkse Standaard (site die zich door de jaren heen wonderlijk heeft ontwikkeld) en Jalta (nu: VVD-/CDA-krant)nog wel eens schreef. En Sidheeft een beheerst en overtuigend tegenstuk gepubliceerd. Als je het goed tot je door laat dringen, blijkt Livestro duidelijk bepaalde artikelen niet te begrijpen die-ie als hoofdredacteur plaatst, haha.

xDemocratie-voorkant.jpg

 

Sid Lukkassens laatste boek.

Dan valt me nog iets op:

noem iets een ‘complot’ of ‘nepnieuws’ of ‘fakenieuws’, en je hoeft er niet meer serieus op in te gaan!

Advertenties

3 Comments

  1. Je moet wel stekeblind zijn, als je bij de elite geen ideologie kan ontdekken. Het globaliseringsdenken is een ideologie, verpakt in een sfeer van ‘goed voor ons allen’. Die globalisering is een verdienmodel, waarbij de bananenplukker in Honduras, de textielwerker in Bangladesh en de arbeider in een Chinese fabriek vakkundig worden afgeroomd. In de eerste wereld kun je verder niet zonder nieuw bloed (= omvolken; zie inteeltverhaal Schäuble) om het loonniveau op een aanvaardbaar peil te houden en de hoogwaardige productie te laten doordraaien. Want daar wordt het echt verdiend. Wat bij die elite leidt tot walgelijke verrijking, geholpen door een staat met lage belastingen (USA) of onderdrukking van de arbeidersmassa (China). Dat de middenklasse in de eerste wereld de afgelopen decennia aan het instorten is, zal ze worst zijn. Die elite is toch losgezongen van elke sociale werkelijkheid, van de nationale staat, van het onderwijssysteem, van het leger, van het leven in wijk of straat. Men heeft genoeg geld om zich van die ‘narigheid’ te ontdoen. Als ‘ideologie’ schuift de elite NGO-verhalen en het milieu/duurzaamheid naar voren (Soros). Dan kan de bevolking bij verkiezingen op iets ‘goeds’ stemmen. Is dit alles een complot? Nee hoor. De elite drinkt slechts het zoute water van de verrijking, waardoor hun dorst nooit ophoudt.

  2. Ook mij (wie niet, denk ik nu) viel op dat juist Livestro een complot veronderstelt. Alsof Niemoller en alle andere door hem in het artikel genoemde journalisten en columnisten stiekem iets met elkaar hebben afgesproken. Nou is het wel een feit dat meerdere van die lui juist in de kring van Livestro rondliepen. Misschien was dus Livestro wel de geheime leider achter de schermen en zijn zijn pionnen zeer tegen zijn zin in van hem losgebroken.
    Even serieus, het is aanlokkelijk om een complot te zien waar het in feite gaat om natuurlijke en dus veel voorkomende (ofwel min of meer identieke) reacties op gebeurtenissen. Dan ben je klaar met de analyse van alle reacties (ofwel analyses) en hoef je alle boodschappers niet meer serieus te nemen.
    Livestro zaait momenteel wel een gevaarlijk zaad. Weliswaar zijn jij en ik niet ontvankelijk voor dat zaad, maar allen die het goed uitkomt zullen zijn woorden graag oppakken en omdat Livestro toch wel een soort van intellectueel is, zullen ze het autoriteitsargument er zeker bijhalen. Wie het goed uitkomt? De MSM en de nodige politici.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s