Nederlandse wielrenners en grote rondes

index

 

Tom Dumoulin staat aan de leiding in de Ronde van Italië.  Ik denk terug aan een wanhoopskreet van mij een jaar geleden over hoe Steven Kruijswijk zijn roze trui verspeelde en over hoe Nederlandse ploegen het eindklassement zelden serieus lijken te nemen.

Ik citeerde journalist Bert Wagendorp die schreef:

“Het Nederlandse wielrennen is ingesteld op snel succes .Er is daarvoor maar een verklaring: wij vinden diep in ons hart de overwinning in de Tour de France niet belangrijk genoeg. (…) Met zo nu en dan een ritzege zijn we inmiddels dik tevreden. (…) Voor ons is de Tour een prachtige Franse vrouw, die we niet hoeven te veroveren om er toch veel plezier mee te hebben. Zo nu en dan een kus, een streling of een heimelijke belofte, waarvan we weten dat ze nooit zal worden ingelost. Daarmee zijn we voorlopig tevreden.

 Nou ja, ook heel mooi.”

 

En ik stelde: ‘Dit soort kansen op winst in een grote ronde krijgen Dumoulin en Kruijswijk nooit meer. Die liggen niet voor het oprapen. Maar dat durven we niet te zeggen.’

Dan is er toch iets veranderd. Kruijswijks ploeg Lotto-Jumbo is nu in de bergen daadwerkelijk sterker en ook Dumoulin is sterk omringd in de bergen, zelfs nu hij zijn superknecht Kelderman kwijt is.. De Nederlandse ploegen nemen het eindklassement serieus, en dat geldt ook voor de Nederlandse kopman-in-buitenlandse-dienst Bauke Mollema. Qua Dumoulin heb ik dus geen gelijk gekregen, aangaande Kruijswijk waarschijnlijk wel.

Moedig voorwaarts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s