Rosanne Hertzberger

Er is veel ophef over deze column  van wetenschapper Rosanne Hertzberger. Ze riep daarin op om adverteerders op dumpert aan de schandpaal te nagelen. Reden genoeg voor Geenstijl en anderen om dit nazipraktijken te noemen. (GS, dat altijd zo tegen Godwins is… Wel, maak ze dan ook niet, domme sukkels). Dat is onzin, ze hebben toch wel eens van kapitalisme en vrije markt gehoord? Daarin mag je oproepen tot consumentenboycots en dergelijke. Dat is nou vrijheid.

Hak.jpg

Wat mij meer verbaasde was deze zinsnede uit de column:

  • “Vorige week nog kondigde KRO-NCRV aan een onderdeel te schrappen in het programma Neem je zwemspullen mee waar mannen moesten raden of vrouwen dik of zwanger waren. Daar werd duidelijk een grens overschreden.”

Hertzberger snapt hier niet dat het een satirisch programma betreft. Nog vreemder vind ik dat ze vindt dat er duidelijk een grens is overschreden…

Waar andere mensen weten dat ze bijvoorbeeld zelf vinden dat er een grens wordt overschreden (welke?), maar zich realiseren dat die grenzen niet duidelijk zijn, beschikt zij kennelijk over een machientje dat kan vaststellen wanneer grenzen worden overschreden of niet. Het gaat hier namelijk niet om wettelijke grenzen. Waar heeft ze dat geweldige machientje gekocht?

Ik wil er ook één hebben!

 

Advertenties

1 Comment

  1. Inderdaad, ik vraag me ook al;tijd af wie de fatsoenspolitie is, waar het kantoor is… wie de wetten van het fatsoen opstelt en de grenzen vastlegt.

    Er is een grens overschreden wordt gepresenteerd als vaststaand feit. Bij: we zijn nu in Belgie!!!, kan dat wel.
    Maar hier is haar eigen opinie dus de grens. Zou er dus moeten staan: Voor mij is de grens overschreden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s