Toeristen in Amsterdam, nu ook in de buitenwijken

venetie

Amsterdam wordt overspoeld door toeristen, zo horen we al een paar jaar. En het klopt, al wordt er dit jaar een aardige terugval verwacht. Zeker het centrum van de stad is een soort Disneyland.

Het viel me laatst op dat een deel van het toerisme zich naar mijn wijk, de Staatsliedenbuurt, verplaatst. Ik merk het aan eenvoudige dingen: meer Engels en Frans sprekende mensen in de supermarkt en op het horecaplein, meer koffers in de wijk, en een snackbar die ook een kaart in het Engels en in het Frans heeft. Opvallend. En… ook wel leuk. Prettig ook voor de centrumbewoners dat toeristen niet alleen het centrum bevolken. En in de laatste plaats prettig voor de toeristen zelf: ze ontdekken weer eens wat anders.

Ongetwijfeld gebeurt dit ook aan de andere kant van de stad, oost. In welke mate deze ‘verschuiving’ (het is maar een zeer klein deel van het totaaltoerisme) het centrum van de stad voldoende ontlast. In welke mate het centrum en ook mijn wijk in dat opzicht leefbaar blijft, zullen we zien.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s