17 – 21 augustus Europees Kampioenschap SHOGI 2016

shogi_japenese_chess_allset

 

Shogi is een denksport waarbij de spelers proberen de koning van de ander te vangen door hem mat te zetten. Daarmee is het een Japanse variant op het bekendere schaakspel. Belangrijk verschil is dat shogi een dynamische sport is: geslagen stukken blijven in het spel en kunnen de spelers op elk moment inzetten.

Van 17 tot en met 21 augustus organiseert de Nederlandse Shogibond het Europees Kampioenschap 2016 in het Europees Go and Cultural Centre in Amstelveen, Schokland 14. Dit toernooi staat open voor de 32 sterkste Europese spelers. Hieronder bevinden zich ook Nederlandse spelers, zoals de huidige Nederlandse kampioen shogi Twan Burg, die tevens schaakgrootmeester is.

Andere spelers kunnen meedoen aan het Open Kampioenschap of het Europees Jeugdkampioenschap die tegelijkertijd plaatsvinden. De meer dan 100 deelnemers komen uit alle windstreken: Japan, USA, Latijns-Amerika en uiteraard Europa.

De Japanse Shogibond Nihon Shogi Renmei vaardigt twee vertegenwoordigers uit. Zij geven besprekingen van partijen en spelen instructiepartijen met belangstellenden.

Publiek is van harte welkom. Ervaren leraren geven workshops voor beginners en belangstellenden.

Meer informatie vindt u op de toernooisite.


 

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s