Verkiezingen 2017 gaan over?

identiteit.jpg

“Ik voorspel dat identiteit volgend jaar het verkiezingsthema wordt. Wie ben ik in relatie tot Nederland. Mag ik hier zijn? Dat geldt zowel voor witte mensen die zich afvragen of alle veranderingen ten koste van hen gaan, als voor gekleurde mensen die twijfelen of zij wel geaccepteerd worden.”

PVDA-gemeenteraadslid Sofyan Mbarki in een interview in MUG (zomer 2016) over etnisch profileren – waar hij tegen is.

Identiteit. Het is een taboe-onderwerp. Identiteit, dan is het nog maar een stapje naar ‘volk’ en ‘nationale identiteit’.Maar inmiddels begrijpen meer en meer mensen hoe belangrijk identiteit is. Identiteit is mijns inziens onontbeerlijk voor de samenhang binnen een land of cultuur. En je bent geen fascist of nationalist als je positief over die begrippen spreekt.

 

 

 

 

 

8 reacties

 1. Volgens velen bestaat die Nederlandse identiteit niet of is die constant aan verandering onderhevig. Dus moet we islamisering bv maar accepteren als deel van die verandering. Dat daar verzet tegen is, zou iedereen moeten kunnen begrijpen, maar sommigen willen dat kennelijk niet.

  • Het aparte is dan BJ: identiteit verandert nu eenmaal. Wel dat klopt. Maar je mag je dan niet tegen bep. veranderingen als de islam verzetten, nee dat is fout. MAar andere veranderingen, ja die zijn goed.
   Argumenten waarom je wel of niet tegen bep dingen mag zijn blijven uit. Bizar…

 2. ik vind het serieus raar. De mensen die altijd vol idealen zitten over wereldverbeteren zeggen dan bijv als het op islam aankomt ‘dat we moeten accepteren dat de samenleving verandert’. En gaan dan dingen zoeken die daar zo geweldig aan zijn. En accepteren idiote denkbeelden over vrouwen en homo’s, tegen hen wordt echt gezegd ‘dat ze geduld moeten hebben’
  Ik denk serieus dat als islamieten bijv negers onderdrukten en ze geen hand wilden geven wegens huidskleur dat diezelfde mensen dan ook zeggen : ‘geef ze tijd, en bla, en het is niet zo erg toch’ en dat dan gaan rechtpraten.

  Dat is vreemd.
  Nee, niet vreemd. Het is logisch gezien hun denkbeelden, maar t is walgelijk

 3. Dat is het probleem met veranderingen Renzo, je weet van te voren nooit of ze ten goede zijn.
  Er verandert nu, de laatste jaren/decennia te veel en te snel. De mens kan dat niet bijbenen en raakt ongerust, uit zijn comfort zone, boos en agressief.

 4. das niet helemaal waar BJ. Je kunt heel goed vaststellen dat als je bijveen groep onderklasse binnenhaalt in een land, dat dat NOOOOIT ten goede is. Of als je bijv bezuinigt op geestelijke gezondheidszorg (dat doet onze regering = verandering), dat er dan meer mensen op straat belanden en daar ellende gaan maken. Je weet het van te voren dat deze veranderingen verkeerd zijn.
  Of bijv als jij verandert, doordat je in een rolstoel zou komen (god bewaar me!). Dat is een verandering. Toch heb ik het idee…dat jij nu al weet hoe je deze verandering ziet.

  En zo is er meer
  Bij bepaalde andere ontwikkelingen heb je gelijk.
  Idd kan de mens technologische ontwikkelingen vaak amper bijbenen

 5. De politiek in Nederland is niet meer geloofwaardig. Die lui denken maar enkel aan zichzelf! En, en, en maar mooie verhaaltjes, ze moeten dan toch eindelijk eens beseffen dat niemand daar nog in intrapt! Wat ’n gelul, hebben die lui wel ’n opleiding gehad of zijn ze nog dommer dan mijn huisdier, ’n klein katje, die nog op uiterste manier probeert liefde te geven. Die lui zijn wel ver gezakt. Velen van hen zijn uit op ’n goed betaalde functie in Europa of in het bedrijfsleven, ’n functie waarbij de bedoeling is zoveel mogelijk zichzelf te verrijken! Wellicht hebben de Britten goed gekozen voor de uittreding uit Europa, wat immers Europa, ’n heel en heel duur systeem met alle mogelijkheden voor de gezetelde politieke afgevaardigden om zichzelf te verrijken op allerlei gebied, tot zelfs met dure wagens, reizen, etc., enzovoort. Controle wordt door hun eigen slim opgebouwd systeem van wanorde, onduidelijkheid, en zelfs tweedracht, bijna volkomen teniet gedaan. De zorg over ouderen of zelfs jonge mensen die het nodig hebben is in wezen wel ’n worst! Nu staan we weer voor verkiezingen, wat zal dit brengen, niets, totaal niets. In Nederland heeft men immers zoveel politieke partijen dat er in wezen ’n volkomen verwarring heerst, dat geen enkel partij de meerderheid kan krijgen. Dus die verwarring is in feite in hun voordeel, door te switchen, de ene keer met die regeren, de andere keer met die, hebben ze in wezen bijna allemaal voordeel bij, het geharrewar speelt enkel in hun voordeel. De gewone burger gaat soms naar de stembus, maar helaas het heeft geen enkel doel meer. Ik heb het over geen enkel partij, maar als er ’n politicus of partij tussen zit met gehoor naar de burgers zullen ze wel geweerd worden tot bestuur. Kijk, maar eens welke partijen die lui nu al uitsluiten bij het vormen van ’n kabinet! Helaas, ze zijn daartoe in staat doordat in Nederland geen enkele partij de meerderheid kan halen, door de enorme veelheid van politieke partijen hebben we in wezen ’n nadeel om de wil van de burgers en kiezers totaal teniet te doen.
  Wat ’n zooitje, in wezen geschapen door de politiek zelf, in wezen bewust voor hun eigen voordeel. In Nederland, en ook andere Europese landen hebben we al genoeg aan twee, hooguit drie politieke partijen!
  Maar nu nog iets, toen mijn vader nog leefde, heeft hij me gezegd, hier in Europa, ja ze gedragen zich niet correct, maar ze laten ons gewone mensen nog een beetje leven, dat is zeker waar.
  Nog een punt wat ik zeker nog wil benadrukken is het feit dat bepaalde burgers van alle sociale voorzieningen proberen misbruik te maken. Ik geef ’n voorbeeld, mensen met ’n laag inkomen krijgen zorgtoeslag ( ja zeklfs allerlei andere toeslagen ), maar de meesten beschouwen die toeslag als inkomen, nee die toeslag is wel degelijk bedoeld als toeslag voor de zorg, en niets anders! Maken ze het op, ja dan krijgen ze problemen, op is op, je kunt niet blijven schuiven. Ook dergelijke mensen vormen ’n groot probleem voor de maatschap. ’n Ander probleem, hoe het nog steeds mogelijk is, anderen werken hun gehele leven niet, ook al zijn ze niet eens gehandicapt, wel, wel, makkelijk he! Als je dan toch politieke ballen hebt kort die lui! Dus alle burgers hebben ook verantwoording tegenover de maatschappij! Maar goed, wat ’n zooitje, het beste zou zijn dat de uitgesloten partijen PVV, SP, en 50PLUS Partij, samen de meerderheid halen, dat ze meteen met elkaar onderhandelen om ’n kabinet te vormen, ook al hebben ze nog zoveel tegenstellingen, enkel dit kan de maatschap voorlopig uit de totaal turbulente onzin in Nederland halen. Daarna kan gekeken worden of goede mensen, met goede bedoelingen zich kunnen splitsen in ’n 2 of 3 partijen systeem, ’n systeem waarbij andere onzin partijen niet meer verkiesbaar kunnen zijn. Partijen die weliswaar ’n eigen visie voeren, maar wel eerbied hebben voor elkaar, en zelfs voor de opositie ’n toegift kunnen doen, want je leeft met z’n allen en niet alleen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s