Recep Tayyip Erdogan – Ebru Umar, 2009

erdo.jpg

Grappig: ik lees het boek Recep Tayyip Erdogan van Maurice Becker. Het is uit 2009. En stuit al snel op het voorwoord door Ebru Umar. Die stelt dat alles schijnbaar heel goed gaat met Turkije onder Erdogan. De middenklasse gaat vooruit. Umar: “Althans als ze openlijk bereid is openlijk haar loyaliteit aan Erdogan te tonen. (…) Het Turkije dat ik sinds 2004 met grote regelmaat bezoek, en waar ik onlangs een huis heb gekocht is zonder twijfel enorm veranderd in de goede zin des woords.”

En dan komt het:

Dat er nog steeds mensen zijn die hun woorden en mening over Recep Tayyip Erdogan menen af te moeten wegen omdat zij anders vrezen uitgesloten te worden, toont aan dat onder de oppervlakte niets veranderd is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Profetische woorden van de columniste, ook aangaande haar eigen lot.

Recep Tayyip Erdogan

Maurice Becker

Uitgeverij Aspekt B.V..

288 pagina’s

Advertenties

1 Comment

  1. Het geeft ook goed aan dat Erdogan aanvankelijk de EU wilde pleasen om daar bij aan te kunnen sluiten. En toen hij zijn neus voldoende bij de EU had gestoten is hij meer aandacht gaan geven aan zijn eigen kracht (baanbehoud) en eigen bevolking (trots), waarmee hij meer van het Westen vervreemde. Toen Merkel en Timmermans vervolgens aangaven niet zonder Erdogan te kunnen, kon hij helemaal zijn goddelijke gang gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s