De eeuwige mythe van de losgeslagen jeugd

Een interview met acteurs Isa Hoes en Achmed Akkibi uit Linda, juni 2016. Akkabi zegt over ‘jonge mensen’:

“Ze doen het allemaal met elkaar. Ik heb me wel eens mee laten nemen door drie meisjes. Ze waren huisgenoten en deden het ook met elkaar.”

shunga-003

Hier rijst weer dat misverstand dat (onder jongeren) iedereen het met iedereen doet. Alle cijfers wijzen anders uit -meer dan 50 procent van de jongeren is op zijn/haar 18e maagd, bepaalde jongeren zijn populairder dan anderen, het is altijd een select clubje dat veel neukt.

Akkabi baseert zijn idee op eigen ervaringen. Hij is soap-acteur, beroemd in bepaalde kringen. Informatie over beroemde mannen is een slechte bron over het seksuele leven van de man.

“Als Bekende Nederlander gaan er benen voor je open die voor anderen gesloten blijven”, zo meldde Sjaak Bral, een niet eens zo heel bekende cabaretier/schrijver. Voor de doorsnee man/jongen werkt dat niet zo. Op de een of andere manier is het aantrekkelijk te geloven dat vrouwen voortdurend jagen en op seks uit zijn. Het werd in 2004 beweerd, er was een variant op in in 2008, toen gesteld werd dat de jeugd was losgeslagen.

Wat een kleine groep doet, wordt veralgemeniseerd  voor een hele groep. Dat niet iedereen het met iedereen doet, kunnen we gewoon te weten komen. Bovendien jagen vrouwen niet of nauwelijks, dat weet elke niet-voetballer/niet-acteur. De seksuele interesse van mannen in vrouwen is vele malen groter dan andersom. Voor wie dit niet gelooft: vergelijk eens het aantal mannelijke en vrouwelijke hoerenlopers met elkaar.

Waarom dan toch in sprookjes geloven?

Is zelfbedrog aantrekkelijker dan de werkelijkheid?

Advertenties

3 Comments

  1. Waarom dan toch in sprookjes geloven?

   Omdat sprookjes leuker zijn, om jezelf beter te voelen, en al dat moois. Of lelijks.

   Is zelfbedrog aantrekkelijker dan de werkelijkheid?

   In dit geval werkt het juist omdat 90% of meer van de lezers niet zo is, alleen weet die 90% dat niet. Een klein gezelschap weet dit vast wel, omdat ze van jongs af aan al andere kinderen van alles proberen wijs te maken in ruil voor bewondering. Van die conditionering maken journalisten dan weer gebruik in combinatie met hun betrouwbare imago.

   Of, zoals Jonathan van het Reve zei, we bestaan voornamelijk uit zombies die niet boven de wereld van primaire zintuigen uitstijgen; “We geloven het omdat we het voelen”.

   oF ZOiets

   1. eens. de moderne mens heeft God vervangen door een nieuwe religie Karl, nl DE GROEP. En wat de groep vindt bepaalt zijn ideeen en zijn leven. De groep, de ultieme disciplinering….heb dit niet zelf bedacht, de eer aan CW Rietdijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s