De EU als Sovjetunie

STRAATSBURG-EUROPEES PARLEMENT

 

 

Schrijver Pieter Waterdrinker werd afgelopen zaterdag geïnterviewd in de Volkskrant. In zijn recente roman Poubelle beschrijft hij de Europese Unie als een moreel failliete bedoening, die op knappen staat. In werkelijkheid is dat ook zo, meldt de Rusland-correspondent, die laatst naar Straatsburg reisde:


Ik zat in een heel vliegtuig met slechts drie Europarlementariërs. Drie. Ze werden bij aankomst allemaal opgewacht door privéchauffeurs. Dat is toch niet verdedigbaar? Er liepen allemaal lekkere dames rond in korte rokjes. Maîtresses, maar die noemen ze secretaresses.


Het artikel vervolgt:

‘Voor Waterdrinker is de EU deels een kapitalistische variant van de Sovjet-Unie – eenzelfde overdadig experiment om landen te verenigen en met dezelfde privileges voor de top als Stalin die aan zijn partijtop gaf. Waterdrinker: “Alleen mag je dit soort dingen niet zeggen in Nederland.”‘

Advertenties

3 Comments

  1. Het denigrerende toontje van de elite die hooghartig besloot niet te gaan stemmen bij het referendum, die het een ‘studentengrap’ noemde en meewarig keek naar de matroos Jan Roos, het maakt me woedend. Nee-stemmers neerzetten als Neanderthalers, pro-EU lieden als kosmopolieten. Nog altijd de elite die zijn natje en droogje lekker binnen heeft, gezeten op een hoge berg en vanuit die positie vindt dat wij iedereen moeten helpen, Oekraine, vluchtelingen en de rest van de wereld.
    Die niet door heeft dat veel Nederlanders zich zorgen maken over onze eigen maatschappij en hun oude dag. Ik hoop dat Bert Wagendorp over 15 jaar in een poepluier ergens in Alkmaar (de kosmopoliet) in een verzorgingshuis jankend op een verpleegster zit te wachten die niet komt omdat er geen geld is. En of-ie dan nog zo betrokken is bij Oekraine.

  2. Klopt Terrebel. Maar dit is wel heel grof corrumperen. En BJ,Ja wagendorp… nee hoor die ligt niet in een luier dan. Heeft voor zichzelf gezorgd, qua pensioenen… dus dat zal niet gebeuren. En idd BJ omschrijf jij precies het probleem: een elite wil zo ongeveer de hele wereld helpen behalve het eigen land/volk. En…ze willen helpen ten koste van de algemene middelen. Dus niet echt zelf helpen. De lasten willen ze niet hebben….dat zien we steeds weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s