Politiek – geneuzel en vooruitschuiven

vuilniszak.jpg

 

Ik loop me al tijden verschrikkelijk op te vreten.

Het kabinet neemt vooral pietepeuterige beslissingen en gaat de grote thema’s (vluchtelingen/asielzoekers, EU, zorg, veiligheid, werk, ach eigenlijk alles) uit de weg. Die worden op de lange baan geschoven. Ja, men praat en is met verdragen bezig. En ja, ook met nieuwe wetgeving.

Eerst de 130 kilometergrens. Goh leuk hoor, we mogen 10 kilometer harder op de snelweg.
Net achter de rug: de zondagswet van Plasterk – terwijl gemeentes allang zelf mogen beslissen of winkels op zondag open mogen. Dus symboolpolitiek, opnieuw.
Het idee kwam van D66, om de oude wet uit 1953 af te schaffen. Ooooo wat een nuttige bijdrage levert deze partij aan onze democratie!

Of Wilders en Spekman laatst in de weer met elkaar. Of een hele week bezig zijn met de PVDA tegenover Wilders. Elkaar vliegen afvangen. Maar gebeurt er iets?

Nee. Politiek Den Haag is wel weer lekker een dagje of een weekje of een maandje  verder. (De media ook trouwens. Berichten over die onzin. Of voor de zoveelste het OESO-onderzoek aanhalen dat asielzoekers geen geld kosten, want economische groei. Jaja, en het monster van Loch Ness bestaat ook.)

We hebben hier, eigenlijk in heel  West-Europa leiders en politici die dol zijn op niets doen. Ze kunnen geen knopen doorhakken.. Tekenend is Rutte die alles weg lacht.

Het zijn hopers. Ze hopen op wonderen.

Stelletje lamzakken. We kunnen zonder ze.

 

PS 1 Dank aan Bert-Jan van Oel, die me op deze ontwikkelingen wees. De kwalificaties en uiteraard het hele stuk zijn voor mijn rekening)

PS 2 Voor wie nu zegt dat wij kiezers zelf schuldig zijn – want dat hoor ik best vaak: nou nee. Wij stemmen in Nederland niet op kabinetten, onze invloed op de totstandkoming van een regering is NUL. We stemmen op partijen. En dat gaat ook mis. We worden gebruikt, zie het artikel dat ik hierover schreef: Misbruik van de kiezers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s