Schaaktoernooi Sevilla

Momenteel speel ik het toernooi in Sevilla. U kunt het volgen http://www.fsajedrez.com  en HIER.

Wonder boven wonder sta ik niet onderaan na twee ronden, maar zelfs gelijk met de gewaardeerde, vriendelijke en op het schaakbord soms gevreesde Gunther Ballon. Gunther had alleen veeeeel zwaardere tegenstand dan ik. Er is nog een Nederlandse deelnemer, Ada van der Giessen, en misschien zijn er nog meer, ik heb nog niet gekeken. De stad is mooi – zou ik hier niet kunnen wonen? Maar mijn Spaans is zo belabberd.

De tweede ronde bracht me een wonderlijk avontuur, waarbij ik tot zet 59 zwaar verloren stond, maar steeds bleef knokken. In het ontstane dame-(+ beiden een paard) eindspel verloren we zo om beurten een pion. De ontstane stelling kan ik nog steeds niet goed beoordelen, maar mijn tegenstander bood ‘tablas’ (remise) aan.

Toen eindelijk begreep wat hij bedoelde, weigerde ik beslist, ondanks mijn tijdnood. Ik vond dat-ie nu een aantal zetten te lang had geknoeid. Mijn gok pakte goed uit. Nadat hij zijn koning op f2 had gezet en me een een paar schaakjes gaf besloot hij met zijn dame op f6 te slaan – en ik had een paard op e5…

64… Pg4 + en damewinst. Even was hij verbrijzeld, hoewel ik ook een vage glimlach zag. Donner schreef eens – ik citeer uit mijn hoofd – dat niets zo geweldig voelde als een totaal onverdiende winst.

Mijn gevoel van triomf bleef uit. Ik ben vooralsnog alleen tevreden over mijn gokvermogen. Op naar de derde ronde.

 

 

 

 

Advertenties

3 Comments

  1. I liked your last game (round 9). From both sides not (Fritz! ) correct , but full of ideas. may I have the notation?
    Here is another nice example

    1.d4 d5 2.Bg5 c5 3.dxc5 Qa5+ 4.Nc3 e6 5.e4 dxe4 *
    and now b4! followed by Kb5 wins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s