Memoires Theo Kars; geen deel 3

 

6   De Vervalsers 1e druk   voorkant

Theo Kars is dood.

De liefhebbers van zijn werk verheugen zich al jaren op het derde deel van zijn memoires. Kars schreef immers in het nawoord bij deel 2 (uit 2013) dat het derde deel pas na zijn dood zal verschijnen. Eerste reden: de nog niet-ontdekte misdaad die hij gepleegd heeft. Tweede reden: hij wilde zijn leven tot het einde toe beschrijven.

Peter Loeb, oud-uitgever van Kars en goede vriend van de schrijver, laat echter weten dat er geen deel 3 komt.

Loeb, die vandaag zal spreken bij de crematie van Kars (tekst later vandaag op deze blog), zegt:

Theo was net begonnen aan deel 3 en had alleen de inleiding en een zeer onthullend hoofdstuk af. Hij heeft me het nog laten lezen – geweldig werk!

Het zal echter nooit gepubliceerd (kunnen) worden. Theo neemt dat geheim van die misdaad mee in zijn graf, zoals het cliché luidt.”

Kars heeft dus niet zijn memoires perfect kunnen plannen. Zijn leven en dood heeft hij echter wel tot het einde toe geregisseerd. Op de een of andere manier past dit ook weer bij Kars: hij laat zijn lezers een mysterie na.

Hoewel, mysterie. Een klein tipje van de sluier lichtte Kars wel op. In een interview met het Parool dit jaar: “(…) Een nooit aan het licht gekomen lucratieve vervalsing, die mij meer heeft opgeleverd dan die postfraudes.”

 

 

 

 

Advertenties

2 Comments

  1. Jammer. Maar waarom zou dat ene hoofdstuk niet uitgegeven kunnen worden? Maak er een ebook van. Renzo; kun jij je invloed niet aanwenden om dit voor elkaar te krijgen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s