DE GLAZEN HYPE / door Thomas Slayer

huis.jpg

 

Ik heb last van mijn maag, mijn hoofd zeurt aan mijn kop en hoewel niets mij smaakt heb ik de neiging mijzelf de hele dag helemaal vol te proppen.

En drinken, zuipen uit de fles een glas gaat te langzaam.
Op het toilet probeer ik voor de grootste berg stront te gaan die je kan neerleggen.
Plakstront, stinkstront in alle mogelijke kleuren en luchten.
Op mijn wc hangen foto’s van waarschijnlijk populaire radio DJ’s om mijn stoelgang aan te moedigen. Foto’s uit waarschijnlijk populaire weekblaadjes.
Waarom ben ik zo, wat heb ik ?
Heel simpel, Serious Request.

Sinds 2004 worden we voor de feestdagen getreiterd met een bedelkweel die zijn gelijke niet kent.
Nu zijn we wel iets gewend rond de feestdagen want alles met een gironummer komt onder zijn of haar steen vandaan met een ontzettend goed doel en een schrijnend verhaal om uw 13de maand die van hun te maken.
Maar Serious Request is wel de ergste binnen het genre.
Waarom? Serious Request is eigenlijk het Rode Kruis maar dat spreekt geen jongeren aan en voor een week hype hebben je die nodig.
Daarbij weet iedereen met meer dan twee hersencellen dat het Rode Kruis miljarden heeft staan op Zwitserse banken en uw geld dus helemaal niet nodig heeft.
Nog meer? Serious Request wordt aan elkaar geluld door discjockeys.
Dat zijn in oorsprong zielige eenzame rukkers die thuis als kleine rukker eindeloos met een recordertje radiootje spelen in de hoop dat ooit later te mogen gaan doen.
Helemaal niet erg en juist leuk dat eenzame zielige rukkers zich op die manier nog nuttig kunnen maken.
Echter, ze hebben gekozen voor radio. Ze hebben ervoor gekozen om onzichtbaar (wel hoorbaar) door het leven te gaan.
Maar sinds 2004 bestaat er dus zoiets als het Glazen Huis. Nota bene een glazen huis waar de overbetaalde (publiek geld) plaatjesdraaiers een week lang zich laat aangapen door het plebs.
Om het ze ‘moeilijk’ te maken mogen ze niets eten.
Maar om ze niet helemaal te laten creperen, krijgen ze wel alle voeding binnen via uitermate smakelijke gevarieerde shakes, wanneer je niet kauwt is het geen eten.
Gelooft u het nog? We hebben het hier over zeer dik verdienende vaak jongelieden die op school geen knipoog kregen en nu airplay en geld als water verdienen.
Die snuiven, zuipen en hoereren het hele jaar door om vlak voor de kerstorgie even een weekje te ontslakken op uw emoties.
Geef gul uw zure niet eens volledige 13de maand. Haal geld op met je school of vraag een plaat aan voor 100 euro die je thuis gratis hoort.
En iedereen gaat naar het plein. Wat doen? Niets. Staan op het plein. Staan, hangen, bellen met thuis of je al te zien bent, kauwend met een worst in je muil.
En de disc jockeys zijn niet meer anoniem, worden ze eindelijk eens herkend op straat en heeft u misschien geluk op tv te komen wanneer u een verfrommeld tientje in een gleuf van het Glazen Huis propt.
Een week lang ijdelheid van twee kanten voordat we de geboorte van Christus gaan liegen.
Ik moet weer even naar de wc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s