Interviewgala Amsterdam, 20 maart

in en onzin van het confronterende interview’, dat is 20 maart het thema van het Grote Interviewgala 2014 in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Zie hieronder de flyer. Kaarten zijn te bestellen op de site www.ssba.nl en via tel.nr. 020-6242311.

Stuur deze mail svp door naar mensen die deze avond mogelijk willen bijwonen.
 
Freek de Jonge opent het gala met een conférence over journalisten, interviewen en geïnterviewd worden. Daarna volgen voordrachten, masterclasses en debatten. Hieronder een greep uit het programma.
 
* Marielle Tweebeeke (Nieuwsuur), Sven Kockelmann (Oog in oog), Chris Kijne (VPRO) en Hugo Logtenberg (binnenkort NRC) discussiëren onder leiding van Job de Haan (IKON) over de do’s + don’ts van het confronterende interview. Zij verhalen over hun geslaagde én mislukte pogingen.
 
* Hoe kom je een pittig portret van deze of gene als de geïnterviewde niet wil meewerken, onbereikbaar is, of wanneer zijn/haar beweringen niet te controleren zijn?
Daarover een gedachtewisseling tussen Jeroen Smit (o.a. De Prooi), Koen Voskuil (reportages in AD over ex-topambtenaar en vermeend pedofiel Joris Demmink), Marcel Haenen (artikelen voor NRC Handelsblad over Bram Moszkowicz), Hans Jaap Melissen (oorlogsreportages voor div. media) en Raymond Kerckhoffs (interviews en repo’s in De Telegraaf over wielrenners en doping).
 
* Tijs van den Brink (EO), Tom Kellerhuis (Het Parool), Sara Berkeljon (De Volkskrant), Teun van de Keuken (KRO) en anderen vertellen in korte monologen over hun geleerde lessen m.b.t. confronterende interviews.
 
Verder werken onder meer mee: Wim Brands, Humberto Tan en Cornald Maas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s