Contador gediskwalificeerd?

Binnenkort wordt bekend of Alberto Contador winnaar van de Tour de France 2010 blijft, of dat hij wordt gediskwalificeerd wegens te veel clenbuterol in zijn lichaam. De Spaanse wielerbond heeft al een jaar schorsing opgelegd, maar het moet nog gexc3xabffectueerd worden. Of niet.

Het is niet de eerste keer dat de winnaar van een grote wielerronde zijn zege wordt ontnomen. In 2005 bleek Roberto Heras de Vuelta toch niet te hebben gewonnen  (EPO); in 2006 werd Floyd Landis gediskwalificeerd vanwege een te hoog testosterongehalte.

 

Marino Lejarreta, winnaar van de Binnenkort wordt bekend of Alberto Contador winnaar van de Tour de France 2010 blijfOf dat hij, wegens clenbuterol in zijn pis, gediskwalificeerd wordt.Het is niet de eerste keer dat de winnaar van een grote wielerronde zijn zege wordt ontnomen. In 2005 bleek Roberto Heras de Vuelta toch niet te hebben gewonnen  (EPO); in 2006 werd Floyd Landis gediskwalificeerd vanwege een te hoog testosterongehalte.Ook in 1982 stond de wielerwereld op zijn kop. In het eindklassement van de Ronde van Spanje kregen de nummers 1 (Angel Arroyo), 3 (Alberto Fernandez), 13 (Vicente Belda) en 23 (Pedro Munoz) tien minuten straftijd aan hun broek. Ze werden na afloop van de 17e etappe betrapt op methylfenidaat, een amfetamine-achtige stof die nu vaak aan ADHD-ers en ADD-ers wordt voorgeschreven. Het is namelijk bekend onder de merknaam ritalin.

Ook in 1982 stond de wielerwereld op zijn kop. In het eindklassement van de Ronde van Spanje kregen de nummers 1 (Angel Arroyo), 3 (Alberto Fernandez), 13 (Vicente Belda) en 23 (Pedro Munoz) tien minuten straftijd aan hun broek. Ze werden na afloop van de 17e etappe betrapt op methylfenidaat, een amfetamine-achtige stof die nu vaak aan ADHD-ers en ADD-ers wordt voorgeschreven. Het is namelijk bekend onder de merknaam ritalin. Een pepmiddel voor niet ADHD-ers.

Deze Spaanse wielrenners waren klaarblijkelijk niet op de hoogte dat er op dit middel gecontroleerd werd.

Arroyo kelderde van plaats 1 naar 13, Fernandez naar plaats 15, Belda naar 18 en Munoz naar 25. Let wel, ze werden niet gediskwalificeerd zoals nu gebeurt, ze kregen straftijd… Het waren andere tijden.

En zo sprongen Marino Lejaretta en Michel Pollentier (bekend van het Peerke van Pollentier) naar de hoogste treden van het podium.. en zal de laatste zich nog wel eens achter zijn oren hebben gekrabt; 19 seconden sneller en hij zou 1e zijn geworden…

Advertenties

1 Comment

  1. Wat gebeurt er eigenlijk als een renner een te laag percentage clenbuterol in z’n bloed blijkt te hebben gehad?
    Kan een nummer twee dan bijvoorbeeld met terugwerkende kracht nummer xc3xa9xc3xa9n worden? Renzo, vertel het ons?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s