Het grote interviewgala. In februari, Amsterdam

 
Woensdagavond 16 februari 2011 Stadsschouwburg Amsterdam

Op 16 februari 2011 staat de Stadsschouwburg Amsterdam in het teken van ‘de nieuwe biecht’ oftewel Het Interview. Het interview is een populair journalistiek genre. In kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s: overal is het vraaggesprek te vinden. Lang of kort, diepgravend of oppervlakkig, ernstig of amusant: het lijkt niet uit te maken. Interviews roepen ongekend veel enthousiasme op bij het publiek, zo wijzen lezersonderzoek en luister- en kijkcijfers uit. Tijd voor een avond over de kunst van het vraaggesprek naar een idee van Frénk van der Linden. Met onder andere Pauw & Witteman, Frans Bromet en Frits Wester.

Hoe komt het dat zoveel mensen interviews willen lezen, beluisteren, bekijken? Wat zegt de ontwikkeling van het interview over onze tijd en maatschappij? Wat zijn de slechtste en beste vragen? Wat maakt een interview spraakmakend? Wat is de psychologie achter een interview? Deze vragen en veel meer komen aan de orde op 16 februari in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De crème de la crème van ’s lands interviewers (van Paul Witteman tot Frans Bromet, van Matthijs van Nieuwkerk tot Clairy Polak, van Andries Knevel tot Hanneke Groenteman) verleent medewerking om met elkaar en het publiek van gedachten te wisselen over het genre, om workshops te geven, om de wetten, dogma’s, feilen en valkuilen van het vraaggesprek in kaart te brengen.

Naast een plenair grote zaal programma met o.a. een openingslezing en een afsluitend debat, zijn er activiteiten door het hele gebouw. Waaronder een interviewmarathon met een prominent politicus; het interactieve interview, masterclasses, de reconstructie van roemruchte interviews, mini-interviews door bezoekers en viewings van de beste Nederlandse en buitenlandse tv-interviews van de afgelopen 30 jaar.

RESERVEREN: via: 020-624 23 11. Online tickets kopen kan op ssba.nl

Het Grote Interviewgala is een programma in het kader van Expanding Theatre. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. We verkennen de grenzen van het theater en halen politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

Programma-idee: Frénk van der Linden, in samenwerking met Freddy van Thijn, Melle Daamen en Wiepke Westbroek.

 

Met medewerking van: Joris Luyendijk; Tijs van den Brink; Fons de Poel; Hugo Borst; Clairy Polak; Andries Knevel; Jeroen Pauw; Paul Witteman; Twan Huys; Rick Nieman;  Paul van Liempt; Frits Wester; Hanneke Groenteman; Rutger Castricum; Antoinnette Scheulderman; Joost Zwagerman; Zarayda Groenhart; Patrick Lodiers; Frans Bromet e.v.a.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s