Literaire wandeling door de Jordaan Zondag 1 augustus 13.00 uur

Theo Thijssen Museum

Eerste Leliedwarsstraat 16

1015 TA  Amsterdam

020-420 71 19

Geen buurt die zoveel is beschreven en bezongen als de AmsterdamseJordaan. Ze inspireerde uiteenlopende literatoren als Multatui, Israel Querido,Jan Ligthart, Theo Thijssen, Herman Bouber, Louis Davids, Jan Mens,Theun de Vries, Henvo, Eli Asser, Nicolaas Matsier, Jan Kal, CharlottteMutsaers, Suzanna Jansen en vele anderen. En vooral na ongeveer 1969 kwamen ooksteeds meer schrijvers er zelf wonen.

In het verlengde van de tentoonstelling In het Theo Thijssen Museum overde Jordaan in de literatuur,wandelen we op zondag 1 augustus vanaf 13.00 uur  langs eenaantal plekken die een rol spelen/speelden in de romans, gedichten, liederen entoneelstukken, en in de eigen levens van een aantal schrijvers.

De wandeling begint bij het standbeeld van Theo Thijssen op de Lindengracht bij de Brouwersgracht (tegenover cafe Thijssen) en eindigt ruim twee uur later in het Theo Thijssen Museum, Eerste Leliedwarsstraat 16.

 Deelname kost slechts . Reserveren is noodzakelijk: Peter-Paul de Baar (gids), ppdebaar@planet.nl of 020-420 71 19 (do.-zo. 12.00-17.00 uur).

Voor meer informatie over de wandeling en Theo Thijssen: Peter-Paul de Baar, 020-365 78 50 en ppdebaar@planet.nl.

 

Advertenties

2 Comments

  1. hallo,ik ben helaas verhinderd om mee te gaan.Komt er misschien nog een nieuwe kans? Dat zou fijn zijn. Hartelijke groet, M.Schaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s