De racisten van Zembla

De Zembla-uitzending van gisteren over Wilders had iets dubbels: aan de ene kant werd Geert Wilders neergezet als HET grote gevaar voor de Nederlandse samenleving, hij zou angst veroorzaken en zaaien. Aan de andere kant moesten de makers daardoor betogen dat er een gevaar bestond…want anders konden ze niet waarschuwen voor Wilders.

Dat gevaar in de vorm van de Islam en Marokkanen…. en de hele uitzending hebben ze dat gevaar – mogelijk heel terecht hoor – zo klein mogelijk gemaakt. Maar de Islam/De Marokkanen zouden toch gevaarlijk kunnen worden als Wilders doorgaat met zijn verhalen, beweerde Zembla.

Maar dan kennen ze dus Wilders wel heel veel macht toe en bovendien zijn de Islam/De Marokkanen dan toch gevaarlijk in de optiek van de makers. 

Leuk zullen ze het niet vinden: keren ze zich tegen racisme, zijn ze zelf racisten – maar dat lijken ze niet door te hebben.

Advertenties

Een gedachte over “De racisten van Zembla

  1. Ton van den Burg

    Hallo Renzo, Je intervieuw bij de Avonden gehoord, goed hoor.
    Even op je weblog gekeken en kwam dit over Zembla tegen en dacht ‘dit is de zoveelste keer dat Zembla in de fout gaat. Zembla zou eens een uitzending moeten wijden aan de uitzendingen van Zembla. Groet, Ton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s