Lucia de Berk

Interessante column van Nico Dijkshoorn afgelopen vrijdag in de Pers. Dijkshoorn schrijft:

"In het echt blijkt Lucia de Berk een erg leuke vrouw te zijn. Haar optreden woensdagavond bij Pauw & Witteman ontroerde mij. Zes jaar vastgezeten en dan verlegen gaan zitten lachen als ze vragen: was dat niet heel zwaar? Ook op fotoxe2x80x99s valt Lucia mee. Ze omarmt haar dochter zoals wij zelf onze dochter zouden omarmen na een weekend schoolkamp. Lucia lacht en heeft een vreemd kind in haar armen. Ze zitten vandaag als twee onbekenden tegenover elkaar. En dan toch die ogen van Lucia. Opgelucht en zonder haat.

Op rechtbanktekeningen is dat wel anders. Wij hebben de laatste zes jaar van de kranten precies de tekeningen gekregen die ze dachten dat we wilden zien. De Engel des Doods. Het zou mij niet verbazen als er tekeningen bestaan waarop je onder de getekende blouse twee opgevouwen zwarte vleugels tegen haar rug ziet liggen.

Alleen al door de compositie van de tekeningen is er sprake vanmanipulatie. De rechters, met hun gewone mensenhoofden, zitten als dealleswetende onfeilbare vertegenwoordigers van de macht in het middenvan de tekening en Lucia de Berk wordt steevast getekend als eenterminale vrouw met een oogafwijking. 9…)

Lees verder op: De site van De Pers

Of ie helemaal gelijk heeft, weet ik niet, in de media is de Berk niet alleen maar gedemoniseerd, zeker in artikelen niet. Maar dat van die tekeningen is een interessante observatie, waarvan ik wou dat ik hem gedaan had, het lijken verdomme wel cartoons!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s